Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apel al IGSU pentru oprirea igienizării terenurilor prin incendiere! O autospecială a pompierilor, mistuită de flăcări în timpul unei intervenții la Constanța

ro

09 Jul, 2024 14:54 792 Marime text
Pompierii din cadrul IGSU fac apel la cetățeni pentru a nu mai igieniza terenurile prin incendiere. 

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat aproximativ 140 de incendii de vegetație, iar peste 300 de hectare de teren au fost mistuite, fiind necesară intervenția a sute de pompieri pentru a stinge flăcările.

Arderile de vegetație sunt interzise, iar nerespectarea se sancționează cu amenzi de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice de la 50.000 lei la 100.000 lei.

„Trebuie să reţineţi că au fost situaţii când, în urma unor astfel de incendii, din cauza propagării focului sub acţiunea vântului și pe fondul temperaturilor ridicate, s-au înregistrat victime omeneşti și importante pagube materiale.
Totodată, nu trebuie omis faptul că aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, şi ele soldate cu victime, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice.
𝗥𝗲𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁𝗮̆ 𝘃𝗶𝗮𝘁̦𝗮! 𝗥𝗲𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁𝗮̆ 𝗺𝗲𝗱𝗶𝘂𝗹 𝗶̂𝗻𝗰𝗼𝗻𝗷𝘂𝗿𝗮̆𝘁𝗼𝗿!“ - au mai precizat reprezentanții IGSU

Reamintim că astăzi la Constanța o autospecială de stingere a fost mistuită de flăcări în timp ce intervenea la un incendiu de vegetație uscată în apropierea localității Culmea. 

Citește și: 

UPDATE. Știri Constanța aziMașină de pompieri în flăcări în localitatea Culmea! Unul dintre pompieri, rănit în incendiu (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii