Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 05 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 300 de arme, confiscate de polițiști în urma perchezițiilor de amploare, coordonată de procurori și polițiști din Constanța

ro

05 Oct, 2024 14:13 194 Marime text
Sursa foto: IPJ ConstanțaPolițiștii structurilor arme, explozivi și substanțe periculoase, sprijiniți de alte structuri cu atribuții pe linia poliției judiciare, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.G.P.R., au pus în executare vineri 316 mandate de percheziție domiciliară în toate județele țării.

Acțiunea a fost organizată într-un dosar penal, instrumentat la nivelul Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

În urma acțiunii de amploare au fost depistate 299 de arme deţinute nelegal, dintre care 139 de arme scurte şi 160 de arme lungi, 10 arbalete, dar şi 91.028 de proiectile/alice.

De asemenea, au fost ridicate 157 de cartuşe cu gaze, 63 de cartuşe letale, 28 de săgeţi, precum şi 12 kilograme de articole pirotehnice.

În urma descinderilor, 80 de persoane au fost conduse la sediul unităţilor de poliţie pentru audieri.

Din primele informații armele şi muniţia aferentă au fost comercializate în România, prin intermediul unui site, de către o firmă din afara ţării.

Potrivit reprezentanților Poliţiei Române, la operaţiunea de vineri au participat aproximativ 1.000 de poliţişti din cadrul structurilor arme, explozivi şi substanţe periculoase, împreună cu cei din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, criminalistică, acţiuni speciale.

Poliţiştii au documentat activitatea unei societăţi comerciale din afara teritoriului ţării, care, prin intermediul unui site, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării şi diferite tipuri de muniţie aferente acestora, fără a respecta condiţiile legii privind regimul armelor şi al muniţiilor.

Activitatea s-a desfăşurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, iar societatea în cauză ar fi livrat armele şi muniţiile către cumpărătorii români, prin intermediul firmelor de curierat care introduc bunurile în ţară, fără a declara acest fapt autorităţilor vamale şi fără a îndeplini condiţiile solicitate de legislaţia naţională în acest domeniu.

În ceea ce priveşte condiţiile generale de autorizare pentru aceste arme neletale supuse autorizării, persoanele nu trebuie să fie condamnate cu executare pentru fapte săvârşite cu intenţie, să nu fie inculpate în momentul în care solicită această autorizare, trebuie să fie apte medical şi psihologic, să nu prezinte un pericol pentru ordinea publică şi siguranţa naţională, viaţa sau integritatea persoanelor.

Citește și: 

Mai multe arme și muniție, confiscate de polițiști în urma perchezițiilor de la Constanța (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii