Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 19 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanțul intervențiilor polițiștilor din cadrul IPJ Constanța, în minivacanța de Ziua Marinei Române (VIDEO)

ro

19 Aug, 2024 14:07 278 Marime text


Structurile Ministerului Afacerilor Interne din Constanța prezintă astăzi, 19 august 2024, rezultatele din teritoriu, obținute în minivacanța prilejuită de Ziua Marinei Române și Sărbătoarea Sfintei Marii. Pe faleza Cazinoului Constanța, șefii structurilor teritoriale oferă date exacte despre toate acțiunile și intervențiile efectuate pe litoral.
 
Conferința a fost deschisă de către comisarul șef de poliție, Nicolae Simion.
 
În perioada minivacanței, polițiștii Inspectoratuluid e Poliție Județean Constanța au acționat în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, în mediul urban și rural, pentru siguranța cetățenilor. Aproximativ 550 de polițiști din structurile operative au acționat zilnic în județul Constanța, desfășurând independent sau în sistem integrat cu jandarmii, peste 450 de acțiuni având drept scop asigurarea siguranței cetățenilor. Polițiștii au intervenit la aproximativ 930 de apeluri, 813 dintre acestea fiind sesizate prin sistemul național unic de apel de urgență 112. Au fost aplicate un număr de 1360 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 980.000 de lei. Pe linie de rutieră, în această perioadă, au fost desfășurate peste 70 de acțiuni (...)”, a declarat adjunctul inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Nicolae Simion.

În cadrul evenimentului a luat cuvântul și șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, dr. Ing. Cristian Amarandei:
 
În ceea ce privește activitatea la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, datele statistice se prezintă astfel: pe linia prevenirii situațiilor de urgență, personalul structurii de specialitate a executat 22 activități de control din domeniul turism, alimentație publică și amenajări publice temporare. Au fost constatate 128 de deficiențe și au fost aplicate 26 de amenzi, în cuantum de 44.000 de lei. În ceea ce privește activitatea operativă, la nivelul subunităților de intervenție și a celor 24 de puncte temporare de intervenție amenajate pe timpul sezonului estival, au fost executate un număr de 471 de misiuni din care 359 pentru acordarea primului ajutor medical și asistenței medicale de urgență, în acest caz fiind asistați 300 de adulți și 59 de minori, 32 de misiuni de stingere și 80 de intervenții alte situații de urgență, respectiv deblocare uși, asigurare măsuri PSI, căutare-salvare persoane, transport persoane supraponderale(...)”.

Din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, col. Leontin Rădulescu, prim adjunct și desmentat inspector șef al IJJ Constanța, a oferit informații cu privire la acțiunile forțelor de ordine.
 
Peste 490 de jandarmi din cadrul IJJ Constanța au fost la datorie în perioada 15-18 august, astfel, toate pewrsoanele aflate pe raza județului Constanța să se poată bucura în siguranță de toate manifestările cultural-artistice organizate cu ocazia minivacanței. În perioada menționată, jandarmii constănțeni au executat un număr de 260 de misiuni de asigurare și menținere a ordinii și liniștii publice. Pe lângă aceste misiuni (...), jandarmii din cadrul IJJ Constanța asigură paza instituțională permanentă pentru cele 38 de obiective avute în competență, în acest sens. (...) În perioada menționată, echipajele IJJ Constanța nu s-au confruntat cu situații de tulburare gravă a ordinii publice (...)”.

În continuare, a luat cuvântul col. Atanase Cocea, desemnat adjunctul comandantului Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța:

În perioada minivacanței prilejuite de sărbătoarea creștină „Adormirea Maicii Domnului”, efectivele Grupării Mobile de Jandarmi a desfășurat 664 de misiuni de ordine publică, care au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări sportive, cultural-artistice, misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice, acțiuni punctuale. (...) Astfel, în perioada menționată, jandarmii grupării au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în stațiunile Mamaia, Năvodari, Costinești, Neptun, Vama Veche, în proximitatea lăcașelor de cult, în zona cluburilor din Mamaia Nord, în zona porturilor turistice, precum și în punctele de trecere a frontierei de stat alături de colegii cadrul Gărzii de Coastă (...)”.

La conferință, din partea Gărzii de Coastă Constanța, a participat comisarul șef de Poliție, Ion Burciu, împuternicit director adjunct, care a menționat aspecte ce țin de traficul la granița dintre România și Bulgaria:
 
Minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în perioada 14-19 august 2024 a adus și cea mai mare valoare de trafic în punctele de trecere a frontierei cu republica Bulgaria din acest sezon. În această perioadă, aproximativ 330.000 de persoane, 85.000 de mijloace de transport au tranzitat frontiera de stat, cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei fiind PTF Negru Vodă și punctul Vama Veche. Doar prin PTF Vama Veche au trecut, în aceste zile, aproximativ 200.000 de persoane asupra cărora polițiștii de frontieră au efectuat verificările necesare intrării sau ieșirii acestora din țară. Timpul de așteptare în punctele de trecere a fost ridicat, la începutul perioadei, pe sensul de ieșire, iar la srârșitul minivacanței, pe sensul de intrare în țară, însă fără a se înregistra valori mai mari de 60 de minute (...)”.

Reprezentanții Serviciului pentru Imigrări al Județului Constanța au transmis, în cadrul conferinței, că au fost desfășurate activități specifice, având ca obiectiv principal prevenirea și combaterea imigrației și a muncii nedeclarate, precum și creșterea gradului de siguranță a turiștilor aflați pe litoral.
 
În acest context, polițiștii de imigrări au acordat o atenție sporită asupra modului de desfășurare a activităților, astfel încât intervențiile să nu afecteze atmosfera relaxată și plăcută a turiștilor aflați pe litoralul românesc. În urma verificărilor efectuate au fost depistate două femei din Republica Moldova în situații ilegale. Mai exact, acestea desfășurau activități lucrative la o societate comercială fără să respecte scopul declarat la intrarea în România, în schimb, angajarea lor pe teritoriul României era legală. Drept urmare, polițiștii de imigrări au revocat dreptul de ședere a acestora pe teritoriul României, au emis decizii de returnare cu plecare voluntară în termen de 15 zile și o perioadă de interdicție pe o perioadă pe întreg spațiu UE, SE, Schengen, pe o perioadă de 6 luni (...)”, a declarat Mircea-Daniel Labeș.

La final, comisarul șef de poliție Daniel Gheorghe a oferit presei informații despre activitățile de informare și consiliere antidrog, desfășurate pe litoral:

„În perioada minivacanței, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare și consiliere antidrog pentru consumul și dependența de droguri în stațiunile de pe litoralul românesc, care, în aceste zile libere, au reprezentat atracții turistice, precum și în cadrul evenimentelor cu public numeros (...)”, a transmis șeful Centrului Regional Constanța al Agenției Naționale Antidrog.
 
Declarațiile integrale pot fi urmărite în video de mai jos.



Știre în curs de actualizare.
 

Citește și:
IPJ Constanța anunță măsuri pentru siguranța minivacanței de Sfânta Maria și Ziua Marinei (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii