Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul copilului de 14 ani, abuzat de „antrenorul de genii“! De ce ar fi fost clasate plângerile anterioare ale părinților

ro

22 Jul, 2024 19:04 161 Marime text
Plângerile anterioare ale părinţilor copilului de 14 ani care a fost violat de un bărbat de 39 de ani au fost clasate, deoarece nu au fost identificate acţiuni concrete efectuate de bărbatul în cauză faţă de minor, astfel încât să rezulte dincolo de orice dubiu existenţa elementelor materiale ale vreunei infracţiuni, precizează Poliţia Capitalei într-un punct de vedere transmis, luni, AGERPRES.

"În urma petiţiilor formulate de către părinţii minorului cu privire atât la dispariţia acestuia, cât şi la interacţiunea pe care o avea cu bărbatul în vârstă de 39 de ani, cercetările au fost preluate de către Serviciul Omoruri - Biroul Agresiuni Sexuale, fiind constituit un grup de lucru în acest sens. Astfel, în urma investigaţiilor specifice efectuate în cauză, în perioada sesizată, a reieşit faptul că, pe tot parcursul cercetărilor, minorul a fost instituţionalizat într-un centru, aparţinând DGASPC - Sector 6", arată sursa citată.


Deoarece nu au existat dovezi în legătură cu comiterea unei infracţiuni, a fost dispusă soluţia de clasare, prin unitatea de parchet competentă în cauză.

"Ulterior, în urma ultimei plângeri, înregistrată după ce minorul s-a reîntors în familie, au rezultat fapte privind săvârşirea infracţiunii de viol, faptă probată de poliţişti din cadrul Secţiei 26 Poliţie, în urma căreia bărbatul în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior faţă de acesta fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile", mai precizează Poliţia Capitalei.


Sâmbătă, poliţişti de la Secţia 26 Poliţie au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 39 de ani, în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu un minor, în vârstă de 14 ani, în Sectorul 4. Din cercetările şi verificările efectuate în cauză a rezultat că bănuitul l-ar fi ademenit pe minorul de 14 ani, cu scopul de a întreţine raporturi intime, prin oferirea unor sume de bani ori promiterea altor beneficii, reiese dintr-un comunicat transmis de Poliţia Capitalei.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. 

AGERPRES

Citește și: 

Actrița Maia Morgenstern, despre cazul „antrenorului de genii“ suspectat de viol - „Nu vreau să răspândesc știri false. Dar mi-e rău. Mi-e rău fizic“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii