Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeni, vreţi parc… în parcul de la Primărie? Mai aveţi de aşteptat! Iată ultima decizie a judecătorilor

ro

18 Apr, 2016 00:00 4915 Marime text


Judecătorii au anulat decizia privind desemnarea ofertei câştigătoare, raportul procedurii şi actele subsecvente.

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au luat o nouă decizie în dosarul reabilitării Parcului Arheologic din municipiul Constanţa. Lucrările, finanţate din bani europeni, au fost începute în luna noiembrie 2015 şi stopate în urmă cu aproximativ cinci săptămâni de magistraţii instanţei mai sus precizate, care au anulat decizia privind desemnarea ofertei câştigătoare, raportul procedurii şi actele subsecvente. Mai mult decât atât, tot Curtea de Apel Constanţa a obligat autoritatea contractantă, respectiv municipiul Constanţa, la reluarea procedurii de achiziţie. Lucrările au fost stopate, iar în prezent, Parcul Arheologic, situat aproape de Primăria Constanţa, arată ca după război: gropi, şanţuri, asfalt spart şi moloz.
 
Potrivit anunţului de atribuire, câştigătoarea lucrărilor a fost desemnată asocierea SC Mobitom SA (lider de asociere), asociat SC Pomacost SA, subcontractant SC Almaclima SRL şi subcontractant SC Sielbol SRL.
 
Aşa cum precizam şi mai sus, în urmă cu aproximativ cinci săptămâni, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au anulat decizia privind desemnarea ofertei câştigătoare, raportul procedurii şi actele subsecvente în dosarul reabilitării Parcului Arheologic. Decizia a fost definitivă, iar autoritatea contractantă, respectiv Municipiul Constanţa, a reluat ofertele.
 
Vineri, magistraţii au luat o nouă decizie în prezenta cauză, vizată fiind strict procedura de interpretare a deciziei prin care s-a dispus stoparea lucrărilor: „Admite cererea privind lămurirea hotărârii formulate de reclamanta Asocierea SC Euromateria SRL - SC Rico SRL. Menţiunea din dispozitivul deciziei civile nr. 7/CA/21.02.2016 privind obligarea autorităţii contractante Municipiul Constanţa la reluarea procedurii de selecţie cu includerea ca ofertă «admisibilă» a ofertei depuse de Asocierea SC Euromateria SRL - SC Rico SRL se va interpreta în sensul că se referă la reluarea procedurii de achiziţie de la momentul reevaluării ofertei reclamantei, cu includerea acesteia ca ofertă care îndeplineşte cerinţa de calificare din Fişa de date a achiziţiei - Secţiunea III.2.1.b) Capacitatea de exercitare a activităţii profesionale Cerinţa nr. 1. Definitivă.“


 
Amintim că, potrivit datelor oficiale, proiectul de reabilitare a Parcului Arheologic, în valoare de 11.976.370,08 lei, este finanţat prin Programul Operaţional Regional. În cadrul acestuia, urmează să fie executate lucrări de reabilitare şi amenajare, în scopul creşterii calităţii vieţii în zona vizată, prin reabilitarea infrastructurii urbane şi modernizarea spaţiului verde.

 
Obiectivele proiectului sunt: reabilitarea aleilor şi a spaţiilor verzi, inclusiv crearea/modernizarea utilităţilor publice necesare funcţionării parcului, reamenajarea zonei de parc în stil Art Nouveau, cu mobilier urban, stâlpi de iluminat de epocă, reamenajarea, reabilitarea şi extinderea spaţiului verde, punerea în valoare a vestigiilor istorice şi a monumentelor existente, crearea de locuri de joacă pentru copii.
 
Conform proiectului, vor fi reabilitate toate aleile pietonale şi carosabile, care vor fi pavate cu granit, dar şi trotuarele din zonă. În interior, vor fi amenajate două locuri de joacă pentru cei mici. La acestea se adaugă şi un loc special de fitness urban. Spaţiul verde va fi şi el îmbogăţit, urmând să fie plantaţi 300 de arbori înalţi, 218 arbuşti şi 22.245 de metri de gard viu. Vor mai fi amplasate şi alte obiecte arheologice, iar zidul cetăţii va fi reabilitat.
 
În ceea ce priveşte mobilierul urban, parcul va cuprinde 177 de bănci din fontă, 40 de pergole metalice, 178 de stâlpi de iluminat din fontă cu un braţ şi 21 de stâlpi indicatori din fontă. Totodată, vor mai fi amplasate panouri informative cu privire la obiectele arheologice, scrumiere din fontă, coşuri de gunoi, un grup sanitar, patru toalete ecologice, şase cişmele şi două fântâni arteziene. Întregul parc va fi supravegheat de un sistem video, iar spaţiul verde va beneficia de întreţinere printr-un sistem automat de irigat.
 
Citeşte şi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii