Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 20 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale la pescarii din Delta Dunării, Complexul lagunar Razim-Sinoe, dar și din județele Tulcea și Constanța

ro

20 Oct, 2024 14:48 235 Marime text
Sursa foto: Poliția RomânăÎn perioada 8 – 11 octombrie 2024, polițiștii Direcției de Ordine Publică - Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu cei ai Serviciului de Poliție Delta Dunării și în colaborare cu inspectori piscicoli din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au organizat acțiuni de control pe linia verificării legalității activităților de pescuit comercial, deținere, transport și comercializare a peștelui, produselor și subproduselor din pește în Rezervația Biosferei Delta Dunării - județele Tulcea și Constanța.

Potrivit Poliției Române, în cadrul activităților au fost ridicate, în vederea confiscării, 130 de unelte de pescuit, 325 de kilograme de pește, din diferite specii, un autovehicul, o ambarcațiune și un motor de ambarcațiune.

În perioada de referință, au fost efectuate 7 controale privind respectarea regimului pescuitului în Delta Dunării, Complexul lagunar Razim-Sinoe, precum și în județele Tulcea și Constanța.

De asemenea, au fost constatate 3 infracțiuni, prevăzute și pedepsite de Legea nr. 176/2024 privind pescuitul și protecția resursei acvatice vii.

Exemplu:

La data de 11 octombrie 2024, polițiștii Direcției de Ordine Publică - Serviciul de Poliție ,,Delta Dunării”, împreună cu inspectorii ecologiști din cadrul A.R.B.D.D., au depistat, în localitatea Partizani, din județul Tulcea, un bărbat care ar fi pescuit comercial cu 29 de unelte tip setcă din fir textil. Cantitatea capturată a fost de 49 de kilograme de pește din diferite specii.

În urma verificărilor a reieșit faptul că persoana în cauză nu deținea autorizație și licență pentru activitatea de pescuit comercial. Aceasta ar fi folosit la activitatea de braconaj piscicol o ambarcațiune cu motor, ridicată în vederea confiscării alături de uneltele de pescuit.

Cantitatea de pește a fost confiscată și predată unei societăți de profil spre valorificare. În cauză a fost întocmit dosar penal.

 Citește și: 

Prinși de jandarmi în timp ce braconau cu „parașuta” în Canalul Dunăre-Marea Neagră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii