UPDATE Control al comisarilor OPC la Târgul organizat la Pavilionul expozițional Constanța
UPDATE: Control al comisarilor OPC la Târgul organizat la Pavilionul expozițional ConstanțaControlul este efectuat sub conducerea președintelui ANPC, Horia Constantinescu.
Comercianților le sunt verificate documentele de proveniență a mărfii.
Se verifică și condițiile în care sunt păstrate produsele de origine animală.
Reprezentanții CJ Constanța au menționat că în cazul în care nu se respectă prevederile contractuale, acestea vor fi reziliate.„Consiliul Județean Constanța a închiriat spațiul din exteriorul Pavilionului Expozițional fiecărui producător în parte. Înțelegerea privind utilizarea acestui spațiu include ca toate cerințele și obligațiile de respectare a normelor igienico-sanitare, să cadă în responsabilitatea agenților economici. Totodată, reprezentanții CJC au atras atentia producătorilor să respecte normele sanitar-veterinare și să utilizeze vitrine frigorifice, indiferent de condițiile meteorologice externe, aceasta fiind o cerință esențială“ - au precizat reprezentanții CJ Constanța.
UPDATE:„CJ nu are atributii de verificare a producatorilor/comerciantilor daca acestia nu respecta normele sanitar-veterinare si raspund in totalitate pentru respectarea lor. Notele de control ale organelor abilitate sunt aduse si la cunostinta CJ, iar colegii mei le pun in vedere sa le respecte, respectiv nu le mai semnează acordul de utilizare a spatiului daca nu indeplinesc condițiile in totalitate“ - au mai menționat reprezentanții CJ Constanța.
„Acțiunea desfășurată astăzi a pornit de la informațiile primite de la mulți dintre consumatorii constanțeni cu referire atât la Târgul de Crăciun pe care eu l-am numit bâlci și ca aspect și ca funcțiune, după care acțiunea a continuat la Pavilionul Expozițional, acolo unde cel puțin mulți dintre comercianți se pretind a fi chiar producători, în condițiile în care din nou am descoperit că aceștia nu sunt cei care și produc produsele pe care le comercializează. Au fost retrase cantități însemnate, nu știu la această dată cifra exactă, pentru că erau depozitate la temperatura ambientală, la peste 17 grade, în condițiile în care carnea de porc ținută în felul acesta poate reprezenta un pericol real pentru sănătatea consumatorilor. Au fost oprite și câteva dintre activitățile de alimentație publică, urmând ca în zilele următoare să se definitiveze documentele și în condițiile în care operatorii economici sancționați să înțeleg să remedieze deficiențele, vor putea să-și rea activitatea. Până atunci, ca exigență, am stabilit că produsele alimentare trebuie păstrate în vitrină cu temperatură controlată pentru a fi siguri că variațiile temperaturii de afară nu influențează în mod negativ calitatea acestora. Am stat de vorbă și cu reprezentanții Consiliului Județean, cei care au în grijă Pavilionul Expozițional, punându-le și acestora în vedere că nu se pot desfășura astfel de activități în asemenea condiții!“ - a precizat președintele ANPC, Horia Constantinescu.
Citește și:
Control al comisarilor OPC la cofetăria AIDA din Constanța! Incredibil în ce condiții erau preparate produsele (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp