Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descinderi de amploare ale polițiștilor la persoane suspectate de comercializarea de bunuri contrafăcute (VIDEO)

ro

24 Jul, 2024 10:53 257 Marime text
Foto: Poliția RomânăAstăzi, 24 iulie, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 8 de mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și județul Ilfov, la domiciliile unor persoane și sediile sociale (punctele de lucru) ale unor societăți comerciale, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, spălarea banilor și complicitate la infracțiunea de spălarea banilor.
 
Potrivit Poliției Române, din materialul probator administrat până în prezent a reieșit că, în perioada 19 ianuarie 2018 – 7 mai 2020, ar fi fost puse în circulație, prin vânzarea online, sub denumirile a diferiți expeditori, articole de îmbrăcăminte și accesorii vestimentare, încălțăminte, parfumuri și ceasuri, produse contrafăcute, purtând însemnele unor mărci consacrate în aceste categorii de produse, în valoare totală de 4.872.129,98 de lei (21.285 de colete), care ar fi fost expediate prin intermediul unei societăți de curierat.
 
Banii obținuți din vânzarea produselor contrafăcute ar fi fost introduși în circuitul civil, în acest fel dându-se o aparență de legalitate.
 
În vederea continuării cercetărilor, vor fi puse în executare 4 mandate de aducere, iar persoanele depistate vor fi conduse la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru audieri.
 
Cercetările vor fi continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.
 
Echipele participante la operaţiune sunt constituite din poliţişti ai Inspectoratului General al Poliției Române - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, criminaliști ai Institutului Național de Criminalistică, precum și luptători ai Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.
 

Citește și: 

Percheziții la mai multe imobile și penitenciare din patru județe și Capitală, într-o cauză privind operațiunile cu droguri (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii