Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi bărbaţi şi o fetiţă, surprinși de furtună pe râul Nera!

ro

21 Jul, 2024 16:36 180 Marime text
foto: Facebook/ ISU Caraș-Severin Duminică, 21 iulie 2024, doi bărbaţi şi o fetiţă de 10 ani, care au fost surprinşi de o furtună în timp ce făceau rafting pe râul Nera, au fost salvaţi de pompierii militari din Oraviţa, după ce au rămas blocaţi în albia cursului de apă şi nu au putut să iasă la mal. 

Iată postarea de pe pagina de socializare ISU Caraș-Severin:

Pompierii cărășeni, pregătiți oricând să răspundă apelurilor de ajutor, indiferent de provocările întâmpinate
În cursul zilei de ieri, printre numeroasele intervenții pentru degajarea arborilor doborâți de furtună pe carosabil, pompierii orăvițeni au intervenit cu succes în salvarea a trei persoane, doi adulți și un copil.

Aceștia plecaseră din timpul zilei cu barca de rafting pe râul Nera și au fost prinși de furtună. La lăsarea întunericului, obosiți și înfrigurați, plutind în mijlocul apei, au solicitat ajutorul pompierilor.

Ajunși la fața locului, colegii noștri au evaluat rapid situația. Comandantul echipajului, plt. adj. Creniceanu Alin, a coordonat operațiunea cu precizie. Fiind pasionat de ieșirile în natură, acesta cunoștea foarte bine zona "La tunele".
După aproximativ 20 de minute de căutări prin întuneric, spațiul fiind unul fără semnal, cele trei persoane au fost salvate și aduse în siguranță la mal.

"Nu pot să cred că ați ajuns așa repede!", a spus unul dintre bărbații aflați în barcă, în așteptarea salvatorilor.

După misiune, cei salvați au fost recunoscători pompierilor pentru curajul și promptitudinea lor. "Nu vom uita niciodată ce ați făcut pentru noi!", a spus, profund emoționat, unul dintre ei.

Această intervenție a demonstrat încă o dată că, în fața pericolului, solidaritatea și profesionalismul pompierilor sunt vitale pentru siguranța cetățenilor.

Felicitări, plt. adj. Creniceanu Alin, plt. adj. Giurici Iasmin, plt. adj. Bilav Andrei, plt. Cocora Luis și sg. maj. Drugărin Iosmin!

Meritați toată aprecierea noastră!- se arată în conținutul postării. 


Citește și:

Cum a pus o glumă de copii pe jar Poliția din Argeș în noapte!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii