Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar de fraudă deschis de Parchetul European! Prejudiciu, aproximativ 80.000 de euro

ro

14 Oct, 2024 17:37 156 Marime text
Perchezitii. Foto cu rol ilustrativAstăzi, Parchetul European (EPPO) din București (România) a sesizat Tribunalul Cluj un dosar penal, unde cinci persoane au fost inculpate pentru abuz de fonduri din programele de includere a comunităților de romi, cofinanțate de UE.

Potrivit Parchetului European, cceste rechizitorii provin dintr-o investigație a EPPO a proiectului „De la marginalizare la integrare”, menit să îmbunătățească incluziunea comunităților de romi marginalizate și să reducă riscul de sărăcie și excluziune socială.

Municipiul Deda (beneficiarul fondurilor) a lansat proceduri de achiziție, în baza cărora au fost încheiate trei contracte. Potrivit anchetei, inculpații s-au înțeles pentru a prezenta oferte simulate, astfel încât contractele să fie acordate unei firme preselectate – inducând astfel în eroare primarul municipiului Deda, care, acționând fără vinovăție, a depus cererile la autoritatea de management.

„Inculpaţii sunt acuzaţi de însuşirea necorespunzătoare a aproximativ 80.000 de euro (397.793 lei). Unul dintre inculpați a restituit o parte din fonduri.

Dacă vor fi găsiți vinovați, inculpații riscă între doi și șapte ani de închisoare.

Toate persoanele implicate sunt prezumate nevinovate până la probarea vinovăției de către instanțele judecătorești române competente.

EPPO este parchetul independent al Uniunii Europene. Este responsabil de investigarea, urmărirea penală și judecarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE“ - au precizat reprezentanții Parchetului European.

Citește și: 

Parchetul EuropeanOamenii lui Kövesi au pătruns în sediul Prefecturii Maramureș și în 14 locuințe ale unor oficiali
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii