Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:38 27 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După o pauză de patru luni Radu Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, în faţa Tribunalului Constanţa (rechizitoriu)

ro

06 Sep, 2016 00:00 6409 Marime text
Mihaela Vlăşceanu, magistrat al Tribunalului Constanţa, va redeschide azi dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost trimis în judecată alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu. Zilele trecute, Consiliul Local Constanţa a anunţat că se constituie parte civilă în prezenta cauză, unde procurorii au calculat un prejudiciu de aproape patru milioane de euro.
 
Radu Mazăre şi Hortolomei-Moscu au fost trimişi în judecată de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, la începutul lunii aprilie 2015. Conform rechizitoriului, fostul primar al municipiului Constanţa este acuzat de patru infracţiuni de abuz în serviciu. Asta în timp ce Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, este suspectată de două infracţiuni de spălare a banilor.
 
Dosarul a primit până în prezent 17 termene. Ultima şedinţă de judecată a avut loc pe data de 7 iunie.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „la data de 12 octombrie 2004, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitate de primar al municipiului Constanța, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu legate de corecta gestionare și administrare a patrimoniului orașului, cu ocazia vânzării, la un preț derizoriu de 23,56 de euro/mp, a unui teren în suprafață de 15.465,91 mp, situat în stațiunea Mamaia, faptă prin care a fost provocată unității administrativ-teritoriale o pagubă de 1.104.884,16 euro și totodată au fost obținute foloase necuvenite cumpărătorului bunului“.
 
„La data de 28 februarie 2007, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în aceeași calitate, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu legate de corecta gestionare și administrare a patrimoniului orașului, cu ocazia vânzării, la un preț modest, a două terenuri în suprafață de 11.890 mp și 502,81 mp aparținând Primăriei Constanța, faptă prin care a fost provocată municipiului Constanța o pagubă de 2.971.420 de euro și totodată au fost obținute foloase necuvenite cumpărătorului bunului“, conform rechizitoriului.
 
Radu Ştefan Mazăre este judecat în prezent în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Cauzele, denumite generic, sunt:
 
1 - „Retrocedările din Constanţa“
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei, în aprilie 2015, alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. Cauza a fost trimisă spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie la finele anului trecut.
4 - Dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (1 aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern.

Citeşte şi 

Aproape 120 de termene în patru dosare
Ce au făcut judecătorii în dosarele lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei (rechizitorii)


DNA face public ultimul rechizitoriu al lui Radu Mazăre
Procurorii acuză! Cum ar fi acţionat fostul primar al Constanţei (document)

 
Informaţii exclusive din documentele DNA
Procurorii dezvăluie circuitul banilor dintre Elan Schwartzenberg şi Mazăre (referat arestare)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Radu Ştefan Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ionica 06 Sep, 2016 07:52 Apoi mai urmeaza o pauza de cca. 5 ani pentru o noua expertiza care va dovedi ca nu-i la fel cu toate celelalte si asa mai departe, pana scapa adevaratii castigatori din acest jaf (nu,nu-i vorba de Mazare ,Strutinschi ,Constantinescu , ci de "altii " mult, mult mai importanti )! Nu se chinuiau magistratii atata timp sa apere echipa Mazare ...nicidecum .Asa de importanti sunt cei ce trebuiesc acoperiti incat se trage de timp fara pic de jena ,pe fata .Este clar ,acestia au furat "boul" si se cauta cu disperare sa se gaseasca "oul".