Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flagrant la Constanța! O femeie a furat bijuteriile unei bătrâne sub pretextul că i le va descânta (FOTO)

ro

03 Jul, 2024 17:48 187 Marime text
Flagrant în județul Constanța! O femeie a fost prinsă după ce a furat bijuteriile unei bătrâne de 76 de ani sub pretextul că doreşte să i le descânte.

Alături de femeie mai sunt cercetaţi şi doi bărbaţi care o ajutau. 


Oficial de la Poliție 

La data de 2 iulie 2024, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale – Sector 3 au prins în flagrant trei persoane, cu vârsta de 33, respectiv 54 de ani, imediat după ce ar fi săvârșit o infracțiune de înșelăciune, asupra unei femei, în vârstă de 76 de ani.

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că trei persoane, o femeie în vârstă de 52 de ani și doi bărbați, ar avea preocupări de natură infracțională, pe linia infracțiunilor de înșelăciune și furt, comise sub pretextul oferirii persoanelor de vârstă înaintată a unor  produse drept pomană, ori a prezicerii viitorului acestora, prin diferite ritualuri.

Întrucât existau date și indicii că bănuiții s-ar afla în județul Constanța, polițiștii Serviciului  de Investigații Criminale – Sector 3 au acționat în vederea depistării acestora. 

Astfel, la data de 2 iulie 2024, în jurul orei 18.00, bănuiții au fost prinși în flagrant, în județul menționat, imediat după comiterea unei infracțiuni de înșelăciune. În timp ce doi bărbați asigurau paza locului pentru a nu fi surprinși, bănuita ar fi abordat o femeie, în vârstă de 76 de ani, iar sub pretextul că îi va descânta bijuteriile pe care le poartă, ar fi  deposedat-o de cercei, un inel și un lănțișor, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 4.000 de lei. 

Bănuiții au fost imobilizați și conduși la audieri.

De asemenea,  în momentul depistării, au fost găsite bijuteriile sustrase femeii de 76 de ani,  precum si mai multe bijuterii din metal galben, ce imita bijteriile din aur folosite la comiterea faptelor.

Totodată, în sarcina bănuitei, s-a stabilit că ar mai fi comis alte două infracțiuni, astfel:

- La  data de 29 mai 2024, cea în cauză ar fi deposedat o femeie, în vârstă de 73 de ani, de două inele, în timp ce se aflau la adresa de domiciliu a persoanei vătămate, din Sectorul 3, prejudiciul fiind de 6.000 de lei.
 
- La data de 1 iulie 2024, prin același mod de operare, ar fi deposedat o femeie, în vârstă de 68 de ani, de un lănțișor și o verighetă, în timp ce se aflau într-o zonă din județul Teleorman.

În baza probatoriului administrat, femeia și bărbații, în vârstă de 33, respectiv 54 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propuneri legale.  

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciul de Investigații Criminale – Sector 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorul 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este un procedeu în cadrul procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Citește și:

Percheziții în CapitalăHoți de bijuterii, prinși! Detalii despre jaful de 10.000 de euro

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii