Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Dosarul 2 Mai Tatăl lui Sebi despre Vlad Pascu - „Merită o pedeapsă de măcar 15 ani de închisoare” (FOTO+VIDEO)

ro

07 Jun, 2024 09:43 1206 Marime text


La un nou termen de judecată în Dosarul 2 Mai, la Judecătoria Mangalia, înainte de începerea ședinței la care va participa fizic și Vlad Pascu, Valentin Olariu, tatăl lui Sebi  a declarat că speră ca inculpatul să primească pedeapsa care i se cuvine:

Pedeapsa pe care o merită este de peste 15 ani. Măcar 15 ani... Încă nu s-a aprobat schimbarea încadrării juridice, dar astăzi, prin audierea noastră și faptul că avocatul nostru a făcut cerere de schimbare a încadrării, eu sper să se schimbe.

Întrebat dacă i se pare normal ca instanța să aprobe procedura simplificată în judecata lui Vlad Pascu, ceea ce ar reduce din start reducerea de pedeapsă, și, având în vedere și posibilitatea ca acesta să fie judecat pentru culpă și nu pentru intenție, ar mai putea atrage după sine încă un avantaj pentru inculpat, tatăl lui Sebi a răspuns:

 „Asta a fost la prima judecătoare. Sper ca această judecătoare să facă dreptate și să schimbe ceva în țara asta. Oamenii vinovați, să-și primească pedeapsa”.

În cadrul ședinței de astăzi, Vlad Pascu va susține o declarație de față cu părinții îndoliați. În acest context, tatăl lui Sebi a precizat că acesta nu are ce să le spună.

„Durerea noastră este prea mare! Orice ar spune el, nu ne poate schimba cu nimic părerea”, a spus Valentin Olariu.  




Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:
Dosarul 2 Mai Vlad Pascu, adus la Judecătoria Mangalia, la un nou termen (FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii