Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu devastator la un azil de bătrâni din Tulcea! Cum au intervenit salvatorii pentru a evita o tragedie! Filmul evenimentelor (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

30 Jul, 2024 08:16 392 Marime text
Incendiu la azilul de batrani din Tulcea. sursa galeriei foto: ISU DELTA TULCEAÎn cursul zilei de luni, 29 iulie 2024, în jurul orei 16:45,pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei unități de cazare pentru persoane vârstnice, în municipiul TulcIea.

Reprezentanții ISU Delta Tulcea au prezentat filmul evenimentelor care scot în evidență implicarea, pregătirea, unitatea și comunicarea, ingredientele unei bune rețete în situații de urgență. 

16:40 - apel la numărul unic de urgență 112 care anunța în dispeceratul ISU Tulcea un incendiu la un stabiliment pentru îngrijirea persoanelor vârstnice cu 40 de beneficiari și șapte membri ai personalului de îngrijire. 

16:47 - primele echipaje de stingere ajung la fața locului și evaluează situația.  În afara locației, pe trotuar sunt deja persoane în vârstă evacuate de două echipaje ale Poliției de Frontieră Tulcea, de personalul stabilimentului și vecini. 
- Pompierii intervin pentru evacuarea beneficiarilor și pentru crearea dispozitivului de intervenție pentru a proteja vecinătățile și localiza incendiul care se manifesta violent la acoperișul a două clădiri
- Poliția, Jandarmeria, Poliția Locală este deja la fața locului și facilitează intervenția ambulanțelor și a personalului medical.

Incendiu la azilul de batrani din Tulcea. sursa galeriei foto: ISU DELTA TULCEA16:55 - este activat Planul Roșu de Intervenție din cauza numărului mare de persoane implicate în incendiu. 
- Forțele de intervenție sunt suplimentate cu încă două autospeciale, o autoscară pentru intervenție și stingere la înălțime, 3 echipaje SMURD, echipaje medicale din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea, echipaje ale Poliției Române, a Jandarmeriei Tulcea, Poliția Locală Tulcea, Primăria Municipiul Tulcea și nu în ultimul rând la la Spitalul Județean de Urgență Tulcea este suplimentat personalul medical pentru eventualele victime care ar fi avut nevoie de îngrijiri de specialitate. 
- Este alertat Serviciul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Tulcea pentru identificare unor spații de cazare a beneficiarilor și pentru asistența de specialitate a acestora.

16:57 - toate persoanele aflate în incinta clădirii pentru îngrijirea persoanelor în vârstă și personalul care îi deservea sunt evacuate în siguranță, iar echipajele medicale le oferă asistență medicală
- Pompierii intervin pentru mai bine de 3 ore pentru lichidarea incendiului și limitarea propagării acestuia.

17:40 - beneficiarii sunt transportați în siguranță astfel: 7 persoane la o unitate spitalicească pentru îngrijiri medicale care nu au legătură cu situația din care acestea provenea, 33 de persoane transportate la două unități de cazare și îngrijire identificate de Serviciul de Asistență Socială.

19:40 - incendiul este declarat lichidat.

„Faptul că personalul centrului de îngrijire a acționat imediat ce colegii de la Poliția de Frontieră au observat incendiul și, împreună au sunat la 112 și au început evacuarea persoanelor în vârstă, a făcut ca în urma acestui eveniment de amploare să nu fie victime! 

Prin activarea Planului Roșu de Intervenție, toate instituțiile statului au fost alertate, iar prin pregătirea și exercițiile pe care le facem împreună arată încă o dată, indiferent că suntem pompieri, polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi, asistenți, ambulanțieri, polițiști locali, angajați ai primăriei, personal medical al spitalului, personal al centrelor de asistență, că lucrăm BINE în echipă, că știm fiecare dintre noi să ne îndeplinim misiunea și scopul! 

ACELA DE A PROTEJA ȘI AJUTA CETĂȚENII!

Mulțumim pe această cale în primul rând personalului bine pregătit al centrului, colegilor de la Poliția de Frontieră care au acționat imediat pentru evacuarea beneficiarilor, a populației civile care nu a stat nepăsătoare intervenind pentru evacuare și pentru a proteja vecinătățile până la sosirea salvatorilor, a instituțiilor implicate și a personalului acestora care au dovedit încă o dată, prin implicare, profesionalism și devotament că siguranța cetățenilor este mai presus de orice! Mulți dintre aceștia, indiferent că vorbim de medici, asistenți, personal auxiliar din cadrul Spitalului de Urgență Tulcea, Primăria Tulcea, au lăsat tot ce făceau în timpul liber și sau prezentat la #datorie!“ - a precizta Daniel Năstase, purtătorul de cuvânt al ISu Delta Tulcea



Citește și: 

Incendiu la un azil din Tulcea, la nivelul acoperișului! Au ars 1000 mp din acoperișul pavilionului central (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii