Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 17 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii intervin la o casă de schimb valutar din Tulcea! Femeie prinsă în timp ce încerca să schimbe bancnote false

ro

16 Sep, 2024 15:19 332 Marime text

foto: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea

O femeie de 55 de ani din județul Tulcea a fost depistată, vineri, 13 septembrie 2024, după ce a fost prinsă încercând să schimbe bancnote false de 50 de euro, în valoare totală de 300 de euro, la o casă de schimb valutar din municipiul Tulcea.

Angajații casei de schimb au sesizat imediat autoritățile, iar un echipaj de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea s-a deplasat la fața locului. Femeia a declarat că bancnotele au fost achiziționate de la o altă casă de schimb valutar.



Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea

Vineri, 13 septembrie 2024, o femeie de 55 de ani din județul Tulcea s-a ales cu dosar penal, după ce a fost depistată în timp ce încerca să schimbe șase bancnote de 50 de euro false, în valoare de 300 de euro.

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea  a fost direcționat la o casă de schimb valutar din municipiul Tulcea, pentru că personalul a sesizat că la ghișeu s-a prezentat o femeie care a încercat să schimbe bancnote de 50 de euro false, în valoare de 300 de euro.

Întrebată  de proveniența lor, femeia a declarat că bancnotele le-a cumpărat inițial de la o altă casă de schimb valutar mai demult.

Personalul casei de schimb valutar a declarat jandarmilor că femeia a solicitat schimbarea a șase bancnote de câte 50 de euro, iar în momentul în care le-a verificat cu aparatul special au apărut semne de contrafacere a acestora.

Jandarmii au fost întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "punerea în circulație de valori falsificate". Actele procedurale întocmite au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor și aplicării măsurilor legale.

În acest sfârșit de săptămână, alte nouă sancțiuni contravenționale, în valoare de peste  3.000 lei și trei avertismente au fost aplicate de jandarmii tulceni.

Sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru proferarea de injurii în spațiul public, consumul de băuturi alcoolice în spațiul public, tulburarea liniștii locuitorilor, neluarea de către părinți a măsurilor necesare pentru a împiedica minorul de la fapte de vagabondaj și pescuit recreativ de către persoane care nu dețin permis de pescuit recreativ.
 
De asemenea, jandarmii tulceni au acordat sprijin la constatarea unei infracțiuni de lovirea sau alte violențe pe timpul misiunilor executate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.



Citește și:

ANSVSARomânia mai are active 37 de focare de pesta rumegătoarelor mici. Situația la Tulcea și Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii