Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:50 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoria Constanța Daniel Rafte rămâne sub control judiciar! MINUTĂ

ro

25 Jun, 2024 14:42 423 Marime text
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Daniel Rafte rămâne sub control judiciar! Decizia a fost luată marți, 25 iunie 2024, de Judecătoria Constanța și poate fi contestată la instanța superioară, respectiv la Tribunalul Constanța.

MINUTĂ

Solutia pe scurt: În temeiul art. 348 c.proc.pen. rap. la art. 207 alin. (2) c.proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul R.D. (...) prin Ordonanţa din 30.04.2024 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, măsură pe care o menţine pe o durată de 60 de zile urmând a fi verificată nu mai târziu de 23.08.2024. În temeiul art. 2081 c.proc.pen. dispune modificarea conţinutului obligaţiilor stabilite în sarcina inculpatului în sensul în care, pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: - să se prezinte la Judecătoria Constanţa ori de câte ori este chemat; - să informeze de îndată Judecătoria Constanţa cu privire la schimbarea locuinţei; - să se prezinte la I.P.J. Constanţa conform programului de supraveghere întocmit de către organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; - să nu părăsească teritoriul ţării decât cu încuviinţarea prealabilă a Judecătoriei Constanţa; - să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare, care se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi 25 iunie 2024.


Reamintim că Daniel Rafte a fost trimis în judecată pe 20 iunie 2024, în dosarul penal care vizează presupusa faptă de tulburarea ordinii și liniștii publice. Acesta a fost interceptat de agenții de Poliție Rutieră pe, 29 aprilie 2024, după ce ar fi amenințat cu un cuțit un alt participant la trafic, în urma unei tamponări.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Justiție Constanța Daniel Rafte, trimis în judecată, după scandalul din trafic
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii