Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:53 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Județul Constanța! Polițist din cadrul Gărzii de Coastă, depistat în trafic beat și sub influența substanțelor interzise! Reacția Gărzii de Coastă

ro

27 Jul, 2024 09:34 722 Marime text
Un polițist de frontieră de la Garda de Coastă Mangalia ar fi fost depistat în trafic de polițiști în timp ce ar fi condus un autoturism sub influența băuturilor alcoolice și al substanțelor interzise.

Conform unor surse neoficiale, polițistul de frontieră s-ar fi aflat și în timpul serviciului. 

Totul a ieșit la iveală după ce mai mulți șoferi care circulau pe DN39 între Eforie Nord și Tuzla au sunat la numărul de urgență 112 și au anunțat că un șofer circulă haotic. La fața locului a ajuns un en echipaj al Poliției Rutiere Constanța care a tras pe dreapta conducătorul auto.

Acesta a fost testat cu aparatele alcooltest și Drugtest, ce au scos la iveală o alcoolemie de aproape 2 mg/litru în aerul expirat, cât și prezenta substanțelor interzise. 

Reprezentanții Gărzii de Coastă au precizat că referitor la evenimentul rutier în care a fost implicat un lucrător din cadrul Gărzii de Coastă, cercetările sunt efectuate de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța.

„Conducerea Gărzii de Coastă are ca deziderat funcționarea sistemului doar cu poliţişti integri, profesionişti și se delimitează ferm de orice comportament sau acţiune necorespunzătoare care nu este în concordanță cu statutul polițistului. Totodată, s-a dispus efectuarea de verificari, in regim de urgenta, cu privire la evenimentul in cauza si cercetarea prealabila a lucratorului.
Gardă de Coastă susține  activ toate activităţile specifice procedurilor penale pentru deservirea intereselor justiţiei“ - au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

UPDATE. Oficial de la IPJ Constanța

La data de 26 iulie a.c., în jurul orei 13.50, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au identificat un bărbat, de 39 de ani, care a condus un autoturism, pe DN 39, în apropierea localității Tuzla, fiind sub influența băuturilor alcoolice și a altor substanțe interzise.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar și cu aparatul Drug-Test, care a indicat prezența substanțelor interzise. 

Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, dar și pentru stabilirea prezenței substanțelor interzise.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Citește și: 

Garda de Coastă cumpără hrană pentru câinii de serviciu. La ce preț se ridică achiziția
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii