Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Ministrul apărării Angel Tîlvăr, prezent la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, care găzduiește două evenimente importante (FOTO+VIDEO)

ro

11 Jun, 2024 11:50 815 Marime text

Marți, 11 iunie, în Baza 57 Aeriană „Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino" de la Mihail Kogălniceanu sunt organizate două evenimente importante pentru Forțele Aeriene Române.
         
La ora 11.30, are loc ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Finlandeze sosite în România la începutul acestei săptămâni.
    
Detaşamentul finlandez, constituit din aproximativ 90 de militari (piloți și personal tehnico-ingineresc) şi cele șapte aeronave F-18 Hornet, vor executa, împreună cu militari ai Forțelor Aeriene Române și militari ai Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, pentru aproximativ două luni.
   

În a doua parte a activității este planificată marcarea oficială a începerii lucrărilor la noua pistă de decolare-aterizare a bazei aeriene de la Mihail Kogălniceanu, prima pistă cu destinație militară construită în România, după 1990.

Întregul proiect de investiții pentru modernizarea și extinderea bazei are o valoare totală de aproximativ 12,173 mld. lei, fără TVA, iar finalizarea acesteia este estimată a avea loc în aproximativ 240 de luni de la aprobarea acestuia, care a avut loc în anul 2021. În final, suprafața bazei va fi de circa 2800 de hectare.

UPDATE 1

La evenimentul care se desfășoară azi la Baza Aeriana 57 sunt prezenți ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, comandatul Bazei Aeriene comandor Nicolae Crețu, șeful statului major al Forțele Aeriene Leonard Gabriel Baraboi, ambasadoarea Finlandei la București,  Marjut Akola.

UPDATE 2

În aceste momente, are loc ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Finlandeze sosite în România la începutul acestei săptămâni.

Detaşamentul finlandez, constituit din aproximativ 90 de militari (piloți și personal tehnico-ingineresc) şi cele șapte aeronave F-18 Hornet, vor executa, împreună cu militari ai Forțelor Aeriene Române și militari ai Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, pentru aproximativ două luni.

UPDATE 3 

La evenimente este prezent și ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr. 

În cadrul discursului său susținut în cadrul evenimentului, acesta a punctat că pentru Detașamentul care încadrează Detașamentul Forțele Aeriene finlandeze este prima misune de poliție aeriane într-o țară aliată.

Vreau să urez bun venit în România, personalului care încadrează Detașamentul Forțele Aeriene finlandeze aflate la prima misune de poliție aeriane într-o țară aliată, de la recenta aderare la NATO.   

Ministrul punctează și faptul că România a susținut Finlanda în accelerarea procesului de aderare. 

Alăturarea Finlandei la cea mai de succes alinață politico-militară din istorie, contribuie la întărirea securității într-un mod coerent. România a susținut puteric accelerarea procesului de aderare.

Suntem bucuroși  nu doar să vă primim în țara noastră, ci și să vă mulțumim pentru eforturile depuse în desfășurarea unei misiuni foarte importante pentru teritoriul național și aliat. 

UPDATE 4 

Nicolae Crețu, comandantul Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu a precizat că evenimentul de astăzi este destinat celebrării parteneriatului finlandez.

Evenimentul de azi e dedicat operațiilor aeriene. Îi sărbătorim, celebrăm că partenerul nostru finlandez a ales să contribuie la misiunea de poliție aeriană întărită. 

Acesta a mai precizat că România este unul din statele member NATO care a oferit continuitate în asigurarea misiunii de poliție aeriană.   

România e unul din statele membre NATO care a oferit continuitate în asigurarea misiunii de poliție aeriană.   




Citește și:

Licitații ConstanțaAeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu a cumpărat echipamente aeroportuare de la o firmă din Brașov (DOCUMENT)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii