Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 05 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO Conferință pe faleza Cazino Rezultatele obținute de structurile MAI, în sezonul estival

ro

05 Sep, 2024 11:05 252 Marime text
Conferința de persă a structurilor MAI Constanța - sursa foto: ZIUA de Constanța

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanța organizează azi, 5 septembrie a.c., începând cu ora 11:00, o declarație de presă privind ultimele rezultate obținute de structurile Ministerului Afacerilor Interne, în sezonul estival 2024.
 
La conferința de presă, care are loc pe faleza Cazino din municipiul Constanța, participă reprezentanții IPJ Constanța, ISU Dobrogea, ANITP, Poliția de Frontieră, precum și ai Agenției Naționale Antidrog.

UPDATE 1
 
În deschiderea conferinței de presă a luat cuvântul chestorul de poliție Dumitru Bîltag, împuternicit inspector șef al IPJ Constanța:
 
De la începutul sezonului estival, respectiv de la 1 iulie 2024, polițiștii IPJ Constanța au acționat pentru a asigura siguranța cetățenilor, intervenind pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale și menținerea ordinii și liniștii publice. Astfel, au fost desfășurate acțiuni, au fost efectuate verificări, controale și patrulări, cu scopul de a descuraja comportamentele ilegale și de a proteja comunitatea. Au fost aplicate sancțiuni și au fost deschise dosare penale acolo unde a fost cazul, iar față de persoanele bănuite de săvârșirea unor infracțiuni grave, au fost luate măsuri preventive sub coordonarea procurorilor care supraveghează urmărirea penală. Aproximativ 550 de polițiști din structurile operative ale IPJ Constanța au acționat zilnic în județul Constanța”.


UPDATE 2
 
A luat cuvântul dr. Ing. Mihail Cristian Amarandei, inspectorul șef din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea:
 
Toate activitățile sunt circumscrise planului de măsuri întocmit de Ministerul Afacerilor Interne, plan care a vizat crearea unui mediu de securitate pentru cetățenii județului și turiștii din acest an, precum și intervenția eficientă a forțelor, în cazul în care este nevoie în acest sens. Pentru aceasta, la nivelul județului Constanța au fost operaționalizate 24 de puncte temporare de intervenție, respectiv 10 puncter de stingere a incendiilor, 8 de prim ajutor și 6 de salvare din mediul acvatic. În total, peste 450 de pompieri au din cadrul ISU Dobrogea și a unităților subordonate au asigurat completarea resurselor de la nivelul inspectoratului Constanța, astfel încât misiunile și acțiunile de răspuns să fie executate în mod optim”.

UPDATE 3
 
Ia cuvântul colonel Leontin Rădulescu, desmenat inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța:
 
Pe parcursul sezonului estival 2024, în intervalul 1 iulie – 4 septembrie a.c., jandarmii din cadrul IJJ Constanța au fost zilnic la datorie, astfel încât cetățenii prezenți pe raza județului Constanța să se poată bucura în siguranță de toate manifestările publice, precum și de vremea însorită de pe litoral. În acest sens, au fosat executate un număr de 3846 de misiuni de asigurare și menținere a ordinii și liniștii publice, în zona de competență”.

UPDATE 4
 
A fost invitat să ia cuvântul colonel Adrian Bârsan, reprezentantul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța:
 
În perioada 1 iulie-2septembrie 2024, efectivele Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța au acționat pe două paliere principale, respectiv al menținerii ordinii publice și al asigurării ordinii publice, după cum urmează – efectivele grupării au executat împreună cu IPJ Constanța pe raza stațiunilor turistice Mamaia, Năvodari, Costinești, Vama Veche și Neptun un număr de 5510 misiuni de menținere a ordinii publice, cu un efectiv total de 7296 de jandarmi”.

UPDATE 5
 
Ia cuvântul comisarul șef de poliție Ion Burciu, împuternicit director adjunct al Gărzii de Coastă:
 
„Ne aflăm la finalul sezonului estival și, ca de fiecare dată, în perioada cuprinsă între sărbătorile Pascale și începutul școlii reprezintă cea mai aglomerată perioadă a anului, în ceea ce privește traficul în punctele de trecere a frontierei de stat. (...) au tranzitat punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria din județul Constanța peste 3,5 milioane de persoane, folosind aproximativ 900.000 de mijloace de transport”.

UPDATE 6
 
Ia cuvântul subcomisarul de poliție Traian Saulea, din cadrul Serviciului pentru Imigrări Constanța:
 
„Polițiștii din cadrul Serviciului pentru Imigrări Constanța au acționat pe raza de competență pe perioada sezonului estival 2024. Polițiștii acționează pentru combaterea migrației ilegale, a șederii ilegale și a muncii declarate a străinilor pe teritoriul țării noastre. Astfel, în perioada 1 iulie – 31 august, au fost intensificate acțiunile și controalele în zonele frecventate de străini precum și în incinta operatorilor economici, atunci când au existat indicii că în aceste locuri sau medii au existat străini care nu au respectat prevederile legale privind regimul străinilor în România”.

UPDATE 7
 
A luat cuvântul comisarul de poliție Irina Manolache din cadrul Centrului Constanța a Agenției Naționale Antidrog:
 
Pe durata sezonului estival 2024, specialiștii Centrului Regional de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Constanța au efectuat, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale MAI activități de prevenire și informare cu privire la efectele negative și riscurile asociate consumului de droguri. Totodată, au fost continuate activitățile de asistență specifică, adresate beneficiarilor centrelor antidrog din județele Constanța și Tulcea”.

UPDATE 8

La cuvânt este inspectorul de specialitate Adrian Barbarei, din cadrul Centrului Regional Constanța al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane:
 
În perioada sezonului estival, în contextul prioritizării la nivelul Ministerului Afacerilor Interne al activităților de creștere a siguranței pentru persoanele participante la evenimentele publice de anvergură, organizate de-a lungul sezonului estival, specialiștii din cadrul ANITP au desfășurat activități de informare și sensibilizare cu privire la traficul de persoane, în cadrul principalelor evenimente cu public, cât și cetățenilor prezenți în această perioadă pe litoral”.

Declarațiile complete privind rezultatele înregistrate de structurile teritoriale MAI din județul Constanța pot fi urmărite în materialul video de mai jos.




Citește și:
LIVE VIDEO Conferință pe faleza Cazino Rezultatele obținute de structurile MAI, în ultima perioadă (FOTO+VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii