Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN LIVE-Misiunile detașamentelor Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii și al Forțelor Aeriene Finlandeze se încheie cu o ceremonie la Baza 57 Aeriană, de la Mihail Kogălniceanu (FOTO+VIDEO)

ro

23 Jul, 2024 10:07 356 Marime text

 
 Ministerul Apărării Naționale anunță încheierea misiunii detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii și a detașamentului Forțelor Aeriene Finlandeze. Momentul va fi marcat astăzi 23 iulie 2024, cu o ceremonie, la Baza 57 Aeriană „Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino”, de la Mihail Kogălniceanu, se arată într-un comunicat al MApN.
 
Detașamentul britanic, format din aproximativ 260 de militari (piloți și personal tehnic) și şase aeronave Eurofighter Typhoon, și  detaşamentul finlandez, constituit din aproximativ 90 de militari (piloți și personal tehnico-ingineresc) şi șapte aeronave F-18 Hornet, au executat, împreună cu militari ai Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.
 
De la ora 12.00, la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, vor fi prezentate cele două aeronave B-52H Stratofortress ale Forțelor Aeriene SUA care alcătuiesc a 20-a Escadrilă Expediționară de Bombardament (20th Expeditionary Bomb Squadron).
 
Conform MApN, escadrila va executa misiuni împreună cu aliați din NATO și alți parteneri internaționali pentru asigurarea angajamentelelor de securitate din zona de responsabilitate a Comandamentului European al SUA:
 
„Dislocarea regulată a bombardierelor strategice americane demonstrează modul în care SUA și NATO sunt pregătite și se integrează cu aliații și partenerii națiunii gazdă pentru a descuraja amenințările și apăra Alianța”, a transmis sursa citată.


UPDATE 1 

În cadrul evenimentului, va lua cuvântul ambasadorul UK.

UPDATE 2 



Ceremonia debutează cu imnurile naționale. 


UPDATE 3 

La cuvânt este Elisa Alho-Kullström, ambasadorul Finlandei


 UPDATE 4 

A luat cuvântul Giles Portman - Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. 



UPDATE 5 

Vorbește acum Eduard Bachide, Secretar de stat și șef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Ministerul Apărării Naționale.


UPDATE 6 

General maior Baraboi Leonard-Gabriel a împărțit fiplome și distincții onorifice militarilor străini. 


UPDATE 7

După retragerea forțelor britanice și finlandeze, vor veni în misiune forțe aeriene spaniole, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

În România, militarii britanici au efectuat misiuni pentru o perioadă de patru luni, iar forțele finlandeze au edectuat misiuni pe o perioadă de o lună.


UPDATE 8

După retragerea forțelor militare britanice și finlandeze, vor veni în misiune forțe aeriene spaniole. 


UPDATE 9 



Urmează prezentarea bombardierelor B52-H. Aceste două fortărețe aeriene au venit pentru prima dată în România.


Se pot ridica până la o altitudine de 15.000 de metri și se pot alimenta în timpul zborului. De asemenea, se pot deplasa pe distanțe foarte lungi.











Citește și:

În județul Constanța Misiunea detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, la final. Acțiuni preconizate la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii