Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 14 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pagube însemnate înregistrate în județul Galați, afectat de inundații! Au fost transmise mai multe mesaje Ro-Alert

ro

14 Sep, 2024 14:22 213 Marime text
Foto: IGSUÎn contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate pentru această perioadă, în data de 14.09.2024 ora 13.00, pompierii continuă misiunile pentru salvarea persoanelor, limitarea și înlăturarea efectelor, în județele GL, VS și BC. 

Potrivit IGSU, situația cea mai dificilă se înregistrează în județul Galați, mai exact în 12 localități (Pechea, Drăgușeni, Grivița, Costache Negri, Berești, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Cudalbi, Corod, Tudor Vladimirescu, Băneasa și Vameș), unde sunt înregistrate pagube semnificative, fiind afectate mai mult de 5000 gospodării.

Până la momentul raportării, 252 de persoane au fost evacuate, iar, din nefericire, 4 persoane au decedat din cauza manifestării codurilor de vreme rea. 

De asemenea, în județul Vaslui se înregistrează efecte în 5 localități, unde 40 de persoane sunt evacuate și mai multe gospodării sunt afectate de ape. 

Totodată, în  județele Galați și Vaslui traficul rutier este afectat pe 3 drumuri naționale (DN 24D, DN 25 și DN 26) și 10 drumuri județene (DJ 242, DJ 242B, DJ 242D, DJ 251, DJ 251A, DJ 251G, DJ 251H, DJ 253, DJ 254, DJ 255).

Pentru gestionarea situației în mod eficient,  în județele afectate sunt activate grupele operative, iar în județul Galați este crescută capacitatea operațională.

„În sprijinul comunităților afectate, acționează în teren peste 700 cadre ale MAI (pompieri, polițiști, jandarmi și IGAv), precum și 217 mijloace de intervenție. 

De asemenea, în sprijinul forțelor de la fața locului, MAPN  acționează cu personal și mijloace din județele GL și VS, precum și personal din cadrul autorităților administrației locale și structurilor locale ale instituțiilor și autorităților cu atribuții în asigurarea răspunsului.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a realizat MANEVRA DE FORȚE prin suplimentarea în județul Galați cu 70 cadre care acționează cu 23 bărci, 13 autospeciale de primă intervenție și comandă, 8 autocamioane de intervenție, 1 motopompă remorcabilă, din județele  BC, BR, BZ, CL, CV, HR, IL, IS, PH, TL, VS, VN, precum și de la B-IF și USISU Ciolpani.


De la nivelul ISUJ GL s-a solicitat autorităților administrației publice locale pornirea SISTEMELOR DE AVERTIZARE-ALARMARE A POPULAȚIEI. 

Totodată, au fost emise mesaje de informare a populației prin sistemul RO-ALERT la nivelul a 2 județe ( GL și VS )“ - au precizat reprezentanții IGSU.

Citește și: 

Premierul Ciolacu se va deplasa în județul Galați pentru a evalua situația cauzată de inundații (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii