Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziție la UMC! Ce spune Gabriel Raicu, rectorul Universității Maritime Constanța, despre acțiunea procurorilor. Pe cine ar viza ancheta

ro

29 May, 2024 10:33 1702 Marime text
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
     

Polițiștii din Constanța au făcut luni, 27 mai 2024, precheziții la locuințele unui bărbat suspectat de uz de fals, dar și la locul acestuia de muncă, potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța. 

Astfel, la data de 14 decembrie 2022, spun anchetatorii, pentru a-și prelungi carnetul de marinar, acesta ar fi depus la Autoritatea Navală Română documente care ar fi atestat împrejurarea nereală că ar fi fost îmbarcat pe o navă, în perioada 2019-2020.

Conform unor surse, bărbatul vizat de anchetă ar fi decanul Facultății de Electromecanică Navală din cadrul Universității Maritime Constanța (UMC), Liviu Stan.

Contactat telefonic, rectorul UMC, Gabriel Raicu, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că ar fi aflat tot din presă că ar fi vorba despre decanul Liviu Stan, însă a afirmat că instituția universitară nu poate fi implicată în această speță, subliniind că aceasta poate fi doar o chestiune personală.

„Din ce știu, nu a existat o interactivitate majoră cu oamenii... Probabil a fost o problemă de natură personală. (...) Este posibil să fie vorba despre dumnealui, dar nu s-a făcut niciun demers oficial. Adică, nu s-au transmis documente pe chestiunea asta. (...) Nu este o problemă instituțională.  Dacă este vreo problemă, urmărim și noi cu maxim interes. (...) Așteptăm să primim o comunicare oficială, pentru că nu am primit așa ceva. Dacă se dovedește, evident că există un impact asupra universității, se vor lua măsurile necesare. Dacă primim o înștiințare că respectivului coleg i se schimbă vreun statut, că este urmărit, evident, vom lua măsuri.”, a declarat rectorul Universității Maritime Constanța, Gabriel Raicu.


Ancheta continuă! 

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:
Percheziții la UMC Un angajat, suspectat că și-ar fi prelungit carnetul de marinar, oferind informații false

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii