Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:24 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE! S-a emis mandat de arestare Percheziții în Constanța la persoane suspectate de trafic de droguri! (VIDEO)

ro

06 Jun, 2024 13:28 799 Marime text


La data de 5 iunie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal pentru trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că, în perioada martie – iunie 2024, un bărbat ar fi procurat, deținut și vândut diferite cantități de droguri de risc, de mare risc  și substanțe psihoactive (canabis,  substanță cristalină 4-CMC și 2-CMC) către consumatori din județul Constanța, pentru sume cuprinse între 180 și 1.000 de lei. 

În urma celor 3 percheziții domiciliare efectuate, spun polițiștii, au fost descoperite și ridicate peste 60 de grame de canabis, 63 de grame de fragmente vegetale cu conținut THC și 8,5 grame de substanță cristalină 3-CMC, porționate și ambalate în 87 de punguțe, pregătite pentru vânzare, un grinder conținând o cantitate de canabis, precum și alte mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea unui bărbat, pentru 24 de ore.

Ulterior, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Tribunalul Constanța dispus emiterea unui mandat de arestare 

Solutia pe scurt: Înch nr.123 :În baza art. 226 C.p.p., admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DIICOT, Serviciul Teritorial Constanţa, cu privire la inculpat (nr. A. G). În baza art. 223 alin. 2 C.p.p., dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 06.06.2024 şi până la data de 05.07.2024, inclusiv, a inculpatului, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc în mod continuat, prev. de art. 2 alin.1 și 2 din Legea 143/2000 cu aplic. art. 35 alin.1 din C.pen., efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, prev. de art.16 alin.1 din Legea nr.194/2011, ambele infracțiuni cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpat. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 06.06.2024.



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 



Citește și:
Județul Constanța Bărbat prins de jandarmi cu substanțe interzise. A motivat că le găsise în bluza abia cumpărată (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii