Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 27 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții România Droguri aduse din Italia cu serviciul de curierat! Suspectul, prins în timp ce le transporta în mașină. Polițiștii spun că inculpatul era sub influența substanțelor psihoactive (GALERIE FOTO)

ro

27 Aug, 2024 14:41 221 Marime text
Polițiști percheziționând autovehiculul în care erau transportate droguri - Sursa: DIICOT

La data de 26.08.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Botoșani au dispus reținerea unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu, introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept și conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe, se arată în comunicatul emis de DIICOT.
 
Din cercetările efectuate a rezultat că în luna august 2024, acesta a procurat din Italia cantitatea de peste 1 kilogram canabis, pe care a introdus-o în țară prin intermediul unei firme de coletărie, menționează sursa citată.
 
În cursul zilei de ieri, 26 august 2024, a fost prins în flagrant în municipiul Botoșani,  în timp ce transporta drogurile în autoturism ocazie cu care s-a constatat și faptul că inculpatul se afla sub influența substanțelor psihoactive, respectiv THC.
 
Au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate aproximativ 25 grame canabis, două grindere, un cântar de precizie, precum și alte mijloace de probă.
 
Astăzi, 27 august 2024, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Botoșani cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani.
 
Acțiunea a fost realizată cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ  Botoșani.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT  și Direcția de Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Razie de amploare a polițiștilor în municipiul Constanța! Minor de 15 ani prins cu substanțe interzise asupra lui

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii