Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razie de amploare a polițiștilor în municipiul Constanța! Minor de 15 ani prins cu substanțe interzise asupra lui

ro

25 Aug, 2024 13:42 183 Marime text
Foto: IPJ ConstanțaÎn noaptea de 24 spre 25 august a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța au desfășurat o razie pentru asigurarea climatului optim de ordine și siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere și a traficului și consumului de substanțe interzise.

Potrivit IPJ Constanța, în cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 1.073 de persoane, au fost verificate 767 de vehicule și 123 de locații publice.

Au fost testați cu aparatul etilotest 252 de șoferi și 40 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive. 

„În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 126 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 245.000 de lei.

Au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, 9 șoferi, față de care a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere pentru conducere sub influența alcoolului, nerespectarea culorii semaforului, depășirea limitei legale de viteză, precum și pentru alte abateri la regimul circulației rutiere.

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 17 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale acestor vehicule au fost retrase până la remedierea problemelor constatate“ - au precizat reprezentanții IPJ Constanța.


Totodată, au fost retrase 4 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

La data de 25 august a.c., în jurul orei 01.30, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au identificat pe bulevardul I.C. Brătianu un minor, de 15 ani, cu un comportament nefiresc.

În urma controlului corporal, asupra acestuia a fost găsită o bancnotă împăturită, în care se afla o substanță susceptibilă a avea efecte psihoactive. 

La data de 25 august a.c., în jurul orei 01.55, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au identificat un bărbat, de 28 de ani, care a condus un autoturism pe strada I.L. Caragiale. 

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Persoana a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În urma efectuării controlului vehiculului, în interiorul acestuia a fost găsit un telefon mobil pe al cărui ecran se afla o substanță susceptibilă a avea efecte psihoactive. 

În ambele cauze au fost sesizați polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, potrivit competenței.

La data de 25 august a.c., în jurul orei 02.50, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au identificat un bărbat, de 61 de ani, care ar fi condus un autoturism pe strada Sublocotenent Gheorghe Sassu fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 25 august a.c. în jurul orei 05.30, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție au identificat un bărbat, de 28 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Persoana a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În ambele cauze, cercetările sunt continuate de polițiști. 

La razie au participat și polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității  Economico - Financiare, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, precum și polițiști locali.

Citește și: 

Dana Marijuana și ceilalți doi bărbați cercetați pentru trafic de droguri, internați în sevraj la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Palazu Mare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii