Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:12 29 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România, condamnată la CEDO în cazul familiei Larie Termenele din dosarul în care Mihai Andrei şi Valentin Grigore sunt judecaţi

ro

19 Oct, 2015 00:00 2535 Marime text


La finele săptămânii trecute, cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezenta cum România a fost condamnată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Reclamanţii Gheorghe Larie, Anamaria Eugenia Larie şi Reghina Grigorov au sesizat Curtea şi se plângeau, în special, de „lipsa unei anchete prompte şi eficace cu privire la circumstanţele decesului a doi membri ai familiilor lor în urma coliziunii dintre două bărci de pescuit“.
 
Amintim că Mircea Larie, de 37 de ani, şi Ionel Grigorov, de 32 de ani, şi-au pierdut viaţa în noaptea de 18 spre 19 iulie 2007, pe canalul navigabil Dunăvăţ, în timp ce se întorceau din Deltă.
 
Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea a dispus, în octombrie 2007, începerea urmăririi penale faţă de Mihai Andrei, pentru ucidere din culpă, şi faţă de Valentin Lucian Grigore, pentru furt calificat.
 
După ce Parchetul, Tribunalul şi Curtea de Apel au făcut „ping-pong“ cu dosarul, acum, acesta este înregistrat la Judecătoria Tulcea.

Paşii făcuţi la Tribunalul Tulcea

De la data de 5 decembrie a anului trecut, de când a fost înregistrat dosarul, au fost nouă termene de judecată. Următorul termen va fi în data de 11 noiembrie.
 
La primul termen, din data de 4 martie, s-a acordat un nou termen de judecată pentru a se comunica inculpaţilor, Mihai Andrei şi Valentin Lucian Grigore, şi Parchetului cererea formulată de Gheorghe Larie cu privire la „excepţia nelegalei sesizări a instanţei de judecată“.
 
La următorul termen, cel din data de 18 martie, s-a acordat un nou termen de judecată „faţă de imposibilitatea de prezentare a apărătorului părţii civile Larie Gheorghe“.
 
La cel de-al treilea termen, din data de 8 aprilie, s-a amânat pronunţarea.

 
La al patrulea termen, din data de 14 aprilie, s-au respins „excepţiile de nelegalitate invocate de inculpaţi şi partea civilă Larie Gheorghe“. De asemenea, s-a constatat legalitatea rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi legalitatea administrării probelor şi a actelor de urmărire penală. Totodată, s-a dispus începerea judecăţii cauzei, privind pe inculpatul Mihai Andrei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ucidere din culpă“, şi pe inculpatul Lucian Valentin Grigore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt în scop de folosinţă“.
 
La termenul din 10 iunie s-a acordat un nou termen de judecată pentru „a da posibilitatea apărătorului Mohora Alexandru sa ia act de conţinutul înscrisurilor depuse la dosar de către părţile civile, precum şi faţă de lipsa inculpatului Grigore Lucian Valentin“.
 
La termenul din data de 12 august, s-a acordat un nou termen de judecată în vederea audierii martorilor încuviinţaţi. În data de 14 octombrie, s-a acordat un alt termen de judecată, în vederea audierii martorilor din rechizitoriu.

Citeşte şi
România, condamnată la CEDO în cazul Larie - Două familii îndoliate şi-au căutat dreptatea şi la instanţele constănţene (document)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii