Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Bilanțul jandarmilor în stațiunile de pe litoral

ro

12 Aug, 2024 12:15 329 Marime text
Imagine cu rol ilustrativ



 
  • În perioada, 05.07-12.08, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanța au acționat pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică în stațiunile Mamaia, Năvodari, Costinești, Neptun și Vama Veche.
 
Totodată Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța a asigurat măsuri de ordine cu ocazia următoarelor evenimente: 

- ”Concertul de Muzică Militară a Forțelor Navale”, itinerat în stațiunea Mamaia( Melody-Cazino);
- ”Ziua Recunoștinței, Acordare Distincții și Înmânarea Drapelului De Luptă” la Crucea Marinarilor și faleza din fața Comandamentului Flotei;;
- ” Concertul de Muzică Militară a Forțelor Navale” pe faleza din fața Comandamentului Flotei;
- ” Festivalului Romilor”, ediția a II-a, unde am acționat în sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița pe timpul desfășurării evenimentului.
 
 De asemenea, s-au desfășurat acțiuni în colaborare cu lucrătorii Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale de către turiști în zona plajelor sălbatice de la Vadu și Corbu.;
 
Totodată, în perioada de referință, am desfășurat acțiuni pe linia ,,BLOCADA”,  cu efectivele aflate în serviciu cât și cu efective suplimentare, în stațiunile din zona de competență și în mun. Constanța, în cooperare cu partenerii instituționali.
          
 

„În perioada de referință au fost executate 6 acțiuni puctuale, pe raza secțiilor de poliție din mun. Constanța.  Acolo unde au fost constatate abateri de la normele legale, jandarmii au aplicat sancțiuni contravenționale.

Astfel, au fost aplicate 114 de sancțiuni contravenționale conform Legii 61/1991 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare de 22.500 lei, au fost constatate 20 fapte de natură penală cu 28 de autori, conform Legii 143/2000, 1 faptă de natură penală cu 1 autor, conform Legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, 1 faptă de natură penală cu 1 autor, conform articolului 372 din Codul Penal în cazul cărora au fost întocmite procese verbale de sesizare a instituțiilor competente și au fost verificate în aplicația e-DAC 1.456 persoane”, spun  jandarmii.

 
Citește și
 Tragic incident în Timișoara. Un jandarm s-a împușcat în cap
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii