Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 04 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspecți de proxenetism și trafic de persoane, reținuți de procurorii DIICOT. Victimele, obligate să se prostitueze la Constanța

ro

04 Oct, 2024 14:26 212 Marime text
Foto: DIICOTLa data de 03.10.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a doi inculpați, de 30 și 36 de ani, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane. În sarcina unuia dintre aceștia s-a reținut și comiterea infracțiunii de proxenetism.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în intervalele de timp decembrie 2019 – martie 2024, respectiv martie - octombrie 2024, inculpatul în vârstă de 36 de ani, prin simularea unor sentimente de iubire și  promisiuni de asigurare a unor condiții mai bune de trai, a recrutat două persoane vătămate, pe care le-a transportat și adăpostit atât în locații din România (Galați, Constanța și Brașov), cât și din străinătate (Germania și Anglia) determinându-le să practice prostituția.  Clienții au fost atrași prin intermediul unor anunțuri postate pe site-uri de profil , inculpatul însușindu-și sumele de bani rezultate din activitatea infracțională.   

De asemenea din  probatoriul administrat  a rezultat că  începând cu luna noiembrie 2018 și până în luna octombrie 2024, inculpatul în vârstă de 30 de ani,  a determinat o persoană vătămată,  prin promisiunea întemeierii unei familii,  să practice prostituția atât în România cât și în Germania, racolând clienți prin intermediul anunțurilor publicate pe diverse platforme. Sumele de bani obținute de victimă în acest mod ( aproximativ 750.000 lei și 50.000 euro), au fost folosite de inculpat în interes propriu.

Totodată, în intervalul septembrie 2021 – august 2024, același inculpat, acționând  în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a înlesnit practicarea prostituției de către două persoane vătămate, obținând astfel foloase patrimoniale în valoare de peste 280.000 lei.
 
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în municipiile București și Craiova au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă,  fiind  instituită măsura sechestrului asupra a două autoturisme de lux cu o valoare estimată la suma de 131.800 euro.

„În cursul zilei de astăzi, inculpații urmează să fie  prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale Sector 5.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale  din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai precizta reprezentanții DIICOT.

Citește și: 

Mai multe arme și muniție, confiscate de polițiști în urma perchezițiilor de la Constanța (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii