Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:32 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tâlhărie cu gaz lacrimogen în Sibiu. Aventura unui jaf eșuat

ro

29 Jun, 2024 14:46 345 Marime text
foto: Pixabay Un tânăr de 19 ani din localitatea Copşa Mică, județul Sibiu suspectat că a atacat o femeie cu gaz lacrimogen şi i-a furat telefonul mobil, a fost reţinut pentru tâlhărie calificată, sâmbătă, 29 iunie 2024. 

Femeia a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, fără a rămâne internată.

Oficial de la Poliție 

La data de 28 iunie a.c., în jurul orei 18.35, prin apel 112, o femeie a sesizat Poliţia Municipiului Sibiu cu privire la faptul că, în timp ce se afla în zona străzii Constituţiei, în municipiul Sibiu, un tânăr necunoscut i-ar fi pulverizat gaz iritant lacrimogen în faţă şi i-ar fi smuls telefonul mobil, după care ar fi fugit.

Mai multe echipaje ale forţelor de ordine au fost direcţionate în zonă, persoana în cauză fiind prinsă în scurt timp de către poliţiştii Biroului de Ordine Publică Sibiu, pe strada 9 Mai. S-a constatat că este vorba despre un tânăr în vârstă de 19 ani, din oraşul Copşa Mică.

Jandarmii sibieni care au intervenit la faţa locului au găsit tubul de spray cu gaz lacrimogen şi l-au predat poliţiştilor în vedere continuării cercetărilor.

Telefonul mobil a fost recuperat graţie prezenţei de spirit a unui tânăr care, în timp ce conducea un autoturism în zonă, a auzit strigătele de ajutor ale femeii, a oprit, a coborât din maşină, l-a imobilizat pe presupusul autor pentru scurt timp şi i-a luat telefonul, înainte ca presupusul autor să fugă din nou.

Din primele cercetări efectuate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Sibiu s-a stabilit că, la data de 28 iunie a.c., prin intermediul unui site de vânzări - cumpărări, tânărul ar fi contactat-o pe victimă, care postase un anunţ de vânzare a unui telefon mobil, cu aşa zisa intenţie de a achiziţiona telefonul, în valoare de 3.400 de lei, şi i-ar fi propus să se întâlnească pentru finalizarea achiziţiei în zona staţiei CFR Sibiu. Iniţial, cei doi s-au întâlnit într-un spaţiu public deschis, însă, sub pretextul că este însoţit de un copil minor care îl aşteaptă într-o maşină, tânărul ar fi convins-o pe femeie să se deplaseze într-o zonă mai retrasă, unde i-ar fi pulverizat gaz iritant lacrimogen, i-ar fi smuls telefonul şi ar fi fugit.

Femeia a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, fără a rămâne internată.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată. În baza probatoriului administrat, faţă de persoana bănuită s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate la nivelul Biroului de Investigaţii Criminale Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.



Citește și:

Caz incredbil!Un bărbat din Constanța care se dădea femeie a păcălit mai mulți bărbați că se va căsători cu ei. Prejudiciul, peste 42.000 de euro (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii