Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 16 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tânără cu probleme psihice, obligată să se prostitueze în mai multe județe, printre care și Constanța (GALERIE FOTO)

ro

16 Oct, 2024 09:51 213 Marime text
Sursa foto: DIICOTLa data de 16.10.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism –  Biroul Teritorial Brăila,  împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila efectuează 3 percheziții domiciliare în municipiul Brăila, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de  trafic de persoane, proxenetism, acces ilegal la un sistem informatic și influențarea declarațiilor.

Potrivit procurorilor DIICOT, cercetările efectuate au relevat că, în perioada octombrie 2023 - octombrie 2024 , un făptuitor în vârstă de 34 de ani profitând de starea de vădită vulnerabilitate a unei persoane de 27 de ani ( cu multiple tentative de suicid; diagnosticată cu afecțiuni psihice,  exploatată sexual și într-o perioadă anterioară, consumatoare de droguri) a recrutat-o , adăpostit-o și transportat-o  pe raza mai multor județe, printre care Brăila, Galați, Buzău, Vrancea, Bacău, Tulcea, Constanța și Ilfov, precum și a municipiului București, în scopul exploatării prin practicarea prostituției.   

„Făptuitorul și-a însușit aproape în integralitate foloasele materiale obținute de victimă .   
De asemenea, în luna mai 2024, același făptuitor, a accesat în mod  ilegal telefonul mobil apartinând unei rude a victimei și a transferat în telefonul său mai multe date, conversații, fișiere audio și numere de telefon ale unor persoane implicate în extragerea victimei din mediul de exploatare. Ulterior, folosind  informațiile astfel obținute, a încercat printr-un comportament intimidant să determine un martor să dea declarații mincinoase în favoarea sa.
Audierile se vor desfășura la  sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila.
Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Brăila.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au precizat procurorii DIICOT.

Citește și: 

Dosar de fraudă deschis de Parchetul European! Prejudiciu, aproximativ 80.000 de euro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii