Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 13 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei cetățeni sirieni depistați într-un terminal al Portului Constanța! Unde erau ascunși suspecții(GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

13 Sep, 2024 10:19 234 Marime text
Sursa foto: Poliția de FrontierăTrei sirieni au fost depistați de poliţiştii de frontieră, într-un terminal al Portului Constanța, ascunşi în două camioane sosite din Turcia. 

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Constanța-Sud-Agigea au depistat trei cetăţeni sirieni care au încercat să treacă ilegal frontiera din Turcia în România, ascunși în semi-remorcile unor autocamioane.
 

„În data de 10.09.2024, în terminalul RO-RO din Portul Constanța (terminal prin care sunt transportate mărfuri în regim internațional, cu ajutorul navelor de tip roll-on roll-off, adică au rampe/șine de încărcare/descărcare), polițiștii de frontieră au efectuat controlul asupra unui autocamion cu semiremorcă, sosit din Turcia. 
În urma verificărilor efectuate au fost descoperiți, ascunşi în compartimentul marfă al semiremorcii, doi cetățeni străini. Cu ocazia verificărilor, lucrătorii noştri au stabilit că sunt cetăţeni din Siria. În urma extinderii cercetărilor a fost identificat și un al treilea cetățean sirian, ascuns separat de cei doi, într-un alt ansamblu rutier“ - au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Foto: Poliția de FrontierăCa urmare a celor constatate, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat şi pentru identificarea și stabilirea implicării fiecărei persoane în săvârșirea infracțiunii, iar in conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoanele în cauză au fost înapoiate autorităților din Turcia, conform prevederilor legale.

Citește și: 

Explozie pe o navă străină în Zona Economică Exclusivă a României. Asistență oferită de nava MAI 0201 în apropiere de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii