Universitatea Ovidius din Constanța Seminar pentru studenți, masteranzi și doctoranzi despre utilizarea inteligenței artificiale în procesul de cercetare
Universitatea Ovidius din Constanța: Seminar pentru studenți, masteranzi și doctoranzi despre utilizarea inteligențeiUniversitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, recent, două seminare online privind respectarea standardelor de etică și integritate academică în contextul utilizării tehnologiilor specifice inteligenței artificiale.
Potrivit unui comunicat pus la dispoziție de reprezentanșii UOC, activitățile s-au desfășurat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității activității didactice la Universitatea „Ovidius” din Constanța în domeniul învățământului la distanță (ID) și învățământului cu frecvență redusă (IFR) – DIDACT ID-IFR”.
Obiectivul general al proiectului vizează perfecționarea continuă a personalului didactic de predare și a personalului didactic auxiliar, în vederea îmbunătățirii calității activității didactice la UOC, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice, în domeniul ID și IFR.„În cadrul întâlnirilor, la care au participat peste 200 de studenți, masteranzi și doctoranzi din cadrul universității noastre, au fost prezentate o serie reguli pe care aceștia trebuie să le respecte în procesul de cercetare, atunci când utilizează instrumente de inteligență artificială, astfel încât lucrările științifice realizate să respecte standardele de etică și integritate academică.
În perioada următoare, vom organiza și alte seminare dedicate studenților de la ID-IFR, privind respectarea standardelor de etică și integritate academică în contextul utilizării platformelor online de comunicare sincronă și/sau asincronă”, precizează prof. univ. dr. Elena Condrea, prorector al UOC pentru cercetare, dezvoltare, inovare și relația cu ISD și director al proiectului DIDACT ID-IFR.
Prin obiectivele specifice, DIDACT ID-IFR corelează actul educațional cu nevoile de inovare, informatizare, flexibilitate, mobilitate ale societății contemporane și permite accesul la informații relevante pentru promovarea calității și integrității academice. Proiectul continuă demersurile întreprinse în cadrul unor proiecte similare implementate în anii anteriori privind dezvoltarea unui sistem integrat de management al calității destinat îmbunătățirii calității actului didactic și de cercetare la nivel de UOC.
Proiectul „Îmbunătățirea calității activității didactice la Universitatea „Ovidius” din Constanța în domeniul învățământului la distanță (ID) și învățământului cu frecvență redusă (IFR) – DIDACT ID-IFR”, în valoare de 395.000 de lei, este finanțat prin Fondul de Dezvoltare Instituțională, din bugetul Ministerului Educației.
Citește și:
Universitatea Ovidius din Constanța – un nou titlu de Campioană Europeană Universitară la Handbal Feminin
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp