Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța – un nou titlu de Campioană Europeană Universitară la Handbal Feminin

ro

24 Jul, 2024 20:41 159 Marime text


foto: UOC Echipa de handbal feminin a Facultății de Educație Fizică și Sport (FEFS) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) a câștigat, astăzi, 24 iulie 2024, finala Jocurilor Europene Universitare, desfășurate la Debrecen, în Ungaria.

„Avem fete de aur, antrenori de aur! O zi minunată în care am atins din nou cerul cu mâna! O performanță incredibilă, al doilea an consecutiv Campioni Europeni la handbal feminin! Sufletește am fost alături de ei, urmărind și trăind cu emoții întregul lor parcurs sportiv din cadrul acestei întreceri studențești, de care suntem extrem de mândri! Este vorba despre niște oameni minunați, dedicați, niște fete extraordinare, care au obținut cinci victorii din șase meciuri!

Ne-am ridicat de la pământ după înfrângere, am fost conduși în finală la pauză, am suferit, dar spiritul de luptă, caracterul, valoarea, curajul și bunul Dumnezeu, ne-au făcut să ieșim din nou campioni europeni. Suntem mândri de sportivele noastre și de determinarea cu care au jucat fiecare meci.

Fiecare sportivă din echipă a contribuit la obţinerea acestui succes, iar câștigarea medaliei de aur este o performanță la care am visat împreună. Este greu să descriem în cuvinte bucuria imensă pe care ne-au provocat-o, le mulțumim, îi apreciem și ne vom aminti mereu de trăirile minunate pe care ni le-au provocat! Respect și felicitări minunatelor fete și celor doi profesori valoroși, Florin Cazan și Adrian Georgescu”, precizează prof. univ. dr. Ionel Melenco, decanul FEFS.


Echipa UOC a fost coordonată de conf. univ. dr. Florin Cazan și de conf. univ. dr. Adrian Georgescu. Din lotul Universității Ovidius din Constanța au făcut parte: Ana Maria Micu, Andreea Bianca Mici, Ana Maria Lopătaru, Iasmina Ichim, Daniela Corban, Adelina Iordache, Ștefania Epureanu, Maria Tanc, Iulia Sava, Alexandra Perianu, Ștefania Gheorghe, Alexandra Maria Pop, Maria Mezei și Diana Șamanț, au transmis reprezentanții UOC. 

Rezultatele obținute de echipa UOC în cadrul Jocurilor Europene Universitare:

  *   Rezultate în grupă:

  *   UOC - Eszterhazy Karoly Catholic University 41-19 (24-7)
  *   UOC - University of Bochum 40-15 (21-7)
  *   UOC - University Palacky Olomouc 29-32 (14-15)

  *   Sferturi de finală – 22 iulie 2024

  *   UOC - Norwegian University of Science and Technology  34-16 (19-11)

  *   Semifinale – 23 iulie 2024

  *   UOC - Hungarian University of Sports Science 29-20 (14-13)

  *   Finală – 24 iulie 2024

  *   UOC - University Palacky Olomouc 26-24 (12-16)


Citește și:

Elena Condrea, prorector la Universitatea Ovidius, asociată cu Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre în Comtext SA Constanța (DOCUMENTE)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii