Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 11 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Dana Rogoz, prezentă din nou la Constanța, în cadrul SEAS. Ce părere are despre evenimentul organizat de Teatrul de Stat Constanța (VIDEO)

ro

11 Aug, 2024 16:11 321 Marime text
Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS 2024, desfășurată la Constanța, a intrat în a cincea săptămână, iar astăzi, 11 august 2024, propune publicului spectacolul „30+”. 
 
Produs de Teatrul Metropolis din București, „30+” începe de la ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja. 
 
În distribuție se află și Dana Rogoz, actriță cunoscută mai ales pentru rolul lui Mimi din celebrul sitcom românesc „La Bloc”. 
 
Ea ne va spune în cadrul interviului de la ZIUA LIVE ce părere are de Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului, cum vede rolul pe care îl are în „30+”, alte detalii legate de spectacol, dar și despre cariera ei. 
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită astăzi, 11 august 2024, de la ora 16:00, pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Publicul constănțean este dornic de teatru. Este empatic, deschis. M -am bucurat că știam că vin la un public format, atent, generos. 

Dana Rogoz vorbește și despre SEAS

E foarte bine pus la punct, foarte organizat. Eu sper că publicul și-a menținut entuziasmul, vom vedea în această seară. Eu așa cred. 

Produs de Teatrul Metropolis din București, „30+” începe de la ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja și Dana Rogoz este bucuroasă să vorbească despre el. 

30+ este o comedie foarte smart. Este bine de venit cu gașca. Primim un feedback foarte bun de la cei care vin să vadă spectacolul. Nu este pentru anumite categorii de vârstă. Ajunge la teme importante. 

Sunt femei cu diverse probleme în cadrul comediei, eu joc rolul unei chelnerițe. Își dorește această seară pentru a se regăsi. 


Dana Rogoz, foto: ZIUA de Constanța
Dana Rogoz vorbește la ZIUA LIVE despre cum a fost munca cu regizorul.  

Alex Bogdan este și el actor. A fost o bucurie, o distracție. El este un regizor foarte serios și metodic. Nu sare etape, face lucrurile foarte temeinic. Am luat tot traseul, toate căutările personajelor. Repetam nopțile.

Actrița își amintește cu nostalgie despre personajul Mimi din serialul La Bloc.

Generațiile mai tinere mă știu mai mult de Mimi. Au fost proiecte lungi, au rămas în memoria oamenilor. Mă bucur și mi se pare fantastic că serialul își găsește și acum un public.  

La Bloc a însemnat adolescența mea, maturizarea mea. A fost o perioadă importantă de care îmi aduc aminte cu mare drag.

Cum se simte Dana Rogoz când e recunoscută pe stradă

Depinde mult de generație și de moment. Sentimentul e de bucurie, de admirație, de validare a muncii. Munca mea nu a trecut neobservată. E un sentiment plăcut. Nu vreau să exagerez, dar o iau ca pe un soi de apreciere și de validare.

Dana Rogoz, despre ușurinta de a ieși din pielea personajelor pe care le interpretează 

În România, actorii joacă cam cinci spectacole complet diferite. Înveți decuplarea. Totul vine din tine. Lucrurile se mai șterg cu timpul. Oamenii încep să înțeleagă că actorul are diverse resurse și le exploatează coerent pe diverse canale, surse. Discuția e lungă pe acest subiect. 

Dana Rogoz a vorbit despre provocările de a juca în limba ta natală comparativ cu alte limbi, menționând că acest lucru poate limita diversitatea rolurilor disponibile. Ea a explicat că nu a avut intenția concretă de a lucra în alte țări și că preferă să își construiască cariera local, având încredere că, dacă va face o treabă bună în România, va putea ulterior să se deschidă către cinema european și internațional. Rogoz a subliniat că a văzut lucrurile dintr-o perspectivă locală.

În plus, a anunțat că urmează să filmeze un lungmetraj alături de soțul ei, Radu.

E complicat să nu joci în limba ta. Ai un soi de etichetă. Palierul tău de roluri e micșorat. Eu n-am avut concret gândul să joc în altă țară. Eu cred că mi–am găsit un loc, un drum. Am crezut că dacă fac treaba bine în țară, aș putea să fiu așa văzuta și apoi să am ulterior alta deschidere către cinema european, internațional.

Am văzut lucrurile destul de local.
 

Urmează să filmez lungmetraj cu Radu, soțul meu.

 Artista a punctat diferențele dintre generațiile de actori, remarcând că fiecare generație aduce cu sine trăsături distincte. Ea a observat că tinerii actori de astăzi par mai relaxați și mai degajați, spre deosebire de colegii săi din generația anterioară, care erau mai încrâncenați și temători în fața noilor provocări.

Fiecare generație are actori foarte diferiți. Mi-e greu să pun un verdict. Ei au poate o relaxare mai mare pe care noi n-am avut-o. Eram mai încrâncenați noi. Eram mai temători pentru ce urmează, ei sunt mai relaxați. La noi totul era cu patima la un proiect nou, ei iau totul mai ușor. 

Dana Rogoz a exprimat că nu consideră cultura ca fiind cel mai important ambasador în mod absolut. Ea a subliniat că cultura aduce valori esențiale unei societăți, dar că această importanță nu se poate clasifica simplu. În contrast, sportul atrage un public mai larg și are un impact diferit. Aceasta a subliniat importanța susținerii tuturor segmentelor și profesiilor, inclusiv elitele, pentru a contribui la dezvoltarea societății.

Cultura cel mai important ambasador? Nu fac clasamente de acest gen. Cultura are alte valori pe care le poate aduce unei societății. E discutabil. Sportul are un public generos, are un targhet mult mai larg decat cultura. Toate segmentele și toate profesiile trebuie sprijinite. Elitele trebuie sprijinite!- a mai punctat artista aflată la Constanța. 



Despre Dana Rogoz

Dana Rogoz (n. 26 septembrie 1985, București, România) este o actriță română de film și televiziune, designer, personalitate publică și prezentatoare de televiziune.

La vârsta de trei ani a intrat în grupul Minisong, sub conducerea lui Ioan Luchian Mihalea. A urmat un an la Teatrul Evreiesc de Stat, unde cânta și unde a descoperit-o Cristi Rotaru, cel care a adus-o la TVR. Actrița a debutat la vârsta de numai patru ani, când făcea primul ei turneu, și când avea să înceapă să joace la TVR.

La nouă ani juca rolul Abramburicăi în serialul TV Abracadabra difuzat de TVR. În anul 2003 a interpretat rolul Ioanei în filmul Dulcea saună a morții, în regia lui Andrei Blaier. În perioada 2002-2007 a jucat în serialul La Bloc, difuzat de postul Pro TV.

În anul 2007 a fost membru al juriului la concursul Dansez pentru tine (Bailando por un sueño) din Mexic.


În anul 2008 a început să joace rolul lui Ingrid în serialul Îngerașii, difuzat pe canalul Acasă.

Din anul 2009 joacă în serialul de comedie State de România, în rolul fetei primarului, Andreea Popeangă .
 




Citește și:

O actriță din celebrul serial „La Bloc” vine la Constanța pentru Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii