Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 18 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alain Delon Emmanuel Macron aduce un omagiu memoriei unui „monument francez”, cu „roluri legendare”

ro

18 Aug, 2024 14:48 200 Marime text

 
  • Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a adus duminică un omagiu „monumentului francez” Alain Delon, decedat la vârsta de 88 de ani, salutând „rolurile legendare” ale unui actor care „a făcut oamenii să viseze”.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a adus duminică un omagiu „monumentului francez” Alain Delon, decedat la vârsta de 88 de ani, salutând „rolurile legendare” ale unui actor care „a făcut oamenii să viseze”, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Mr. Klein şi Rocco, Ghepardul şi Samuraiul, Alain Delon a dat viaţă unor roluri legendare şi a făcut oamenii să viseze. Şi-a împrumutat chipul de neuitat pentru a ne bulversa vieţile”, a scris pe platforma X preşedintele francez. „Melancolic, popular, secret, a fost mai mult decât un star: un monument francez”, a adăugat preşedintele.

„Balul s-a terminat. Tancredi merge să danseze cu stelele...”, a reacţionat, într-un mesaj trimis AFP, actriţa italiană Claudia Cardinale la aflarea veştii dispariţiei lui Alain Delon, alături de care a jucat în filmul „Ghepardul”.

Evocându-l pe Tancredi, personajul interpretat de Alain Delon în „Ghepardul” (1963), film-cult în regia lui Luchino Visconti, Claudia Cardinale a adăugat: „Mi se cere să exprim în cuvinte... dar tristeţea este mult prea intensă. Mă alătur durerii copiilor lui, apropiaţilor, fanilor...”.

„Per sempre tua (A ta pentru totdeauna), Angelica”, a încheiat Claudia Cardinale, semnând cu numele personajului interpretat în acest film, recompensat cu Palme d'or la Festivalul de la Cannes.

Decesul actorului a fost anunţat duminică de cei trei copii ai acestuia într-un comunicat comun. „Alain Fabien, Anouchka, Anthony, precum şi Loubo (câinele său), anunţă cu imensă tristeţe moartea tatălui lor. S-a stins în pace în locuinţa din Douchy, înconjurat de cei trei copii şi de apropiaţi”, se spunea în comunicat.


Actorul, care suferea de limfom, a decedat în jurul orei 3:00, a precizat unul din fiii lui, Anthony, pentru AFP.

„Alain Delon nu mai este. Credeam că este nemuritor şi că că are mai multe vieţi”, a scris pe platforma X Rachida Dati, ministru demisionar al Culturii, care a mai spus că „Franţa a rămas orfană de cea mai frumoasă întrupare a sa pe ecran”. 




Citește și:
Doliu în lumea filmului: Marele actor, Alain Delon, s-a stins din viață
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii