Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:26 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul de la Cannes, pregătit cu covor roșu și măsuri de securitate sporite cu AI

ro

14 May, 2024 17:42 590 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Festival de Cannes





 
  • Legendarul covor roşu a fost derulat marţi dimineaţă pe treptele Palais des Festivals din Cannes, unde dispozitivul de securitate, "de aceeaşi factură" ca la ediţiile anterioare, este pregătit pentru sosirea starurilor, a declarat prefectura pentru AFP.
 
„Este impresionant; multă presiune. Nu realizăm neapărat când o facem, dar când observăm toate privirile, toate fotografiile, devenim puţin conştienţi de valoarea" momentului, a declarat pentru AFP Olivier Triboulet, în vârstă de 24 de ani, un decorator care a întins primul său covor roşu la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte măsurile de securitate, "este prevăzut un dispozitiv solid, de aceeaşi factură ca în anii precedenţi, cu specificul contextului internaţional şi un nivel de risc legat şi de expunerea mediatică a Franţei odată cu Jocurile Olimpice", a spus Benoît Huber, director de cabinet al prefectului din departamentul Alpes-Maritimes.

Acest dispozitiv, identic "din 2017", a fost "revizuit semnificativ şi îmbunătăţit în urma atacului de la 14 iulie 2016, de la Nisa", a spus el.
 
Noutatea acestei ediţii, a 77-a, o reprezintă "utilizarea inteligenţei artificiale în exploatarea imaginilor de video-protecţie", permisă de legea Jocurilor Olimpice.

Dacă "nu se foloseşte recunoaşterea facială", "algoritmii fac posibilă exploatarea imaginilor de video-protecţie" şi identificarea "persoanelor care pătrund în perimetre interzise, care încep brusc să alerge în masă, şi pe altele care, dimpotrivă, se află culcate la pământ sau care ridică mâinile în aer", a descris el.

În total, în fiecare zi "sunt mobilizaţi aproape 400 de poliţişti", de dimineaţă şi până la "o bună parte din noapte", a detaliat Huber.

„Prezenţa în civil crescută" a ofiţerilor de poliţie, "dispozitive anti-dronă" şi "anti-intruziune", "trăgători de elită pe un anumit număr de puncte înalte" sau "controlul de securitate" al tuturor persoanelor care intră sau lucrează la Palais des Festivals sunt măsuri coordonate de "un post de comandă specific, la secţia de poliţie din Cannes", a explicat el, precizând că pentru a lua în calcul "ameninţarea teroristă" asociată "în mare măsură cu ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu", festivalul "beneficiază de eticheta de eveniment major".

Ediţia cu numărul 77 a Festivalului de Film de la Cannes are loc între zilele de 14 şi 25 mai 2024. 
 
Citește și
Festivalul de la Cannes se pregătește pentru deschidere. Atmosferă ciudată, cu perturbări și acuzații
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii