Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Franța A început cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor legislative anticipate

ro

07 Jul, 2024 10:37 225 Marime text







 
  • Secţiile de votare s-au deschis duminică la ora locală 8:00 (06:00 GMT) în Franţa continentală pentru al doilea tur al alegerilor legislative anticipate, un vot istoric în care extrema dreaptă ar putea ieşi învingătoare, cu mare incertitudine, însă, asupra capacităţii sale de a obţine majoritatea absolută care să-i permită să poată forma un guvern.

Francezii pot vota până la 18:00 (16:00 GMT) sau 20:00 (18:00 GMT) în oraşele mari, oră la care vor apărea primele rezultate. Mobilizarea alegătorilor se anunţă în continuare puternică, cu participarea aşteptată la acelaşi nivel ca în primul tur, când rata de participare a ajuns la 66,7%, potrivit Agerpres.

În primul tur care s-a desfăşurat duminica trecută, formaţiunea de extremă dreapta Adunarea Naţională (RN) a fost cea mai puternică forţă politică, înaintea unei noi alianţe de stânga şi a taberei centriste a preşedintelui Emmanuel Macron, aminteşte dpa.

Ultimele sondaje de opinie prognozează că RN şi aliaţii săi îşi vor asigura între 175 şi până la 215 mandate, cu mult sub numărul necesar de mandate pentru a avea majoritatea absolută. Pentru a o obţine, extrema dreaptă ar trebui să câştige 289 din totalul de 577 de mandate din Adunarea Naţională, camera inferioară a parlamentului francez. 
 
Citește și
 
După trei ore de la deschiderea urnelor, prezența la vot este de 26%
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii