Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocurile Olimpice 2024 Zeci de persoane care intenționau să perturbe competiția olimpică, arestate în Franța

ro

29 Jul, 2024 16:30 148 Marime text

 
  • Zeci de persoane au fost arestate în Franţa pentru că intenţionau să perturbe Jocurile Olimpice, a anunţat luni ministrul de Interne, Gerald Darmanin, scrie DPA.
     
Zeci de persoane au fost arestate în Franţa pentru că intenţionau să perturbe Jocurile Olimpice, a anunţat luni ministrul de Interne, Gerald Darmanin, scrie DPA, potrivit Agerpres.

Forţele de securitate au arestat aproape 50 de persoane, a declarat Darmanin pentru France 2 TV.

„Au existat planuri privind acţiuni de sabotaj sau proteste radicale care ar fi urmat să aibă loc chiar de la primele probe ale competiţiei olimpice, dar am reuşit să împiedicăm aceste lucruri”, a menţionat ministrul.


Ziarul "Le Parisien" a informat că 45 de membri ai grupării ecologiste radicale "Extinction Rebellion" au fost reţinuţi, ei planificând acţiuni de protest faţă de consecinţele sociale şi ecologice ale JO 2024.

"Le Figaro" a relatat că un activist de extremă-stângă a fost arestat duminică la Oissel, la aproximativ 121 de kilometri nord-vest de Paris. Bărbatul a fost reţinut într-un tren având asupra sa „chei de acces la sediile tehnice ale SNCF”, dar şi „cleşti pentru tăiat sârma”.

Parchetul din Paris a declarat că această arestare nu are legătură cu ancheta privind perturbarea traficului feroviar de vineri.

„Toate aceste ameninţări se identifică perfect cu metodele folosite de extrema-stângă”, a subliniat ministrul francez de Interne.


„Sabotaje nocturne” care au afectat reţelele de fibră optică ale mai multor operatori, între care Free şi SFR, au fost comise în noaptea de duminică spre luni în şase departamente din Franţa, au informat luni surse din poliţie citate de AFP.

Parisul, inima Jocurilor Olimpice de vară în perioada 26 iulie - 11 august, nu a fost afectat, a adăugat sursa citată, precizând că departamentele în cauză sunt situate în sud-estul, sud-vestul, estul şi nordul Franţei.

Aceste „sabotaje” - care au avut loc în departamentele Bouches-du-Rhone, Aude, Oise, Hérault, Meuse şi Drome - au intervenit la câteva ore după sabotarea mai multor linii feroviare de mare viteză care a provocat haos în gări vineri dimineaţă, cu câteva ore înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

„Toate trenurile” din reţeaua de mare viteză franceză circulă „normal” luni dimineaţă, a dat asigurări ministrul delegat al transporturilor, Patrice Vergriete.

Compania feroviară publică SNCF a anunţat încă de duminică încheierea lucrărilor de reparaţii şi că nu va mai exista „nicio perturbare” în traficul de călători „de luni dimineaţă”, a încheiat sursa citată.




Citește și:
UPDATE. Jocurile Olimpice Paris 2024: Leontin Nuțescu, de la CSM Constanța, a acces în Finala B cu echipajul de patru vâsle masculin
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii