Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 18 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pană naţională de electricitate în Liban. Algeria va furniza urgent petrol pentru o centrală electrică

ro

18 Aug, 2024 20:40 207 Marime text
Liban, foto: Pexels
 
  • Algeria va furniza urgent petrol Libanului, care se confruntă cu o pană naţională după ce o centrală electrică ce furnizează electricitate întregii ţări a rămas fără combustibil.

Algeria va furniza urgent petrol Libanului, care se confruntă cu o pană naţională după ce o centrală electrică ce furnizează electricitate întregii ţări a rămas fără combustibil, relatează duminică agenţiile Reuters şi EFE, conform Agerpres.

Compania naţională libaneză de furnizare a electricităţii Electricite du Liban (EDL) a anunţat sâmbătă că centrala electrică de la Zahrani, din sudul ţării, a fost scoasă din funcţiune după ce şi-a epuizat complet stocul de combustibil. Această situaţie a condus la o pană electrică naţională, fiind afectate inclusiv infrastructurile critice, precum aeroportul şi portul din Beirut.

Aceeaşi companie a anunţat duminică primirea imediată a unei cantităţi neprecizate de petrol din partea Algeriei, ceea ce îi va permite să repornească centrala de la Zahrani pentru a atenua pe moment criza, informaţie confirmată de postul de radio public algerian.

Încă din anii '90 Libanul nu beneficiază de o livrare neîntreruptă a energiei electrice, dar situaţia s-a înrăutăţit începând din 2021, în contextul unei grave crize economice şi valutare. De atunci, compania publică furnizează electricitate doar 1-3 ore pe zi, astfel că populaţia ce dispune cât de cât de resurse financiare se vede obligată să contracteze servicii furnizate de generatoare private costisitoare.



Citește și:
Poliția sârbă a împușcat mortal un musulman suspectat de terorism, la Novi Pazar
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii