Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 09 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Papa Francisc îl va primi la Vatican pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski

ro

09 Oct, 2024 17:40 157 Marime text
Papa Francisc, Sursa foto: Pixabay




 
  • Papa Francisc, care a lansat numeroase apeluri pentru pace de la începutul invaziei ruse în Ucraina, îl va primi vineri dimineaţa pe preşedintele Volodimir Zelenski, a anunţat miercuri Vaticanul.

Suveranul pontif îl va primi pe Zelenski la Palatul Apostolic între orele 9:30 şi 10:00, potrivit unui scurt comunicat al Vaticanului, care anunţă includerea acestei întâlniri pe agenda oficială a papei Francisc, informează Agerpres. Nu este planificată nicio declaraţie pentru presă în urma acestei întrevederi.

Ultima întâlnire între cei doi datează din iunie, cu ocazia summitului şefilor de stat şi de guvern din G7 de la Puglia (sudul Italiei), unde au fost invitaţi de preşedinţia italiană a grupului.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia, numeroase apeluri de pace ale papei Francisc au rămas fără rezultat.

Relaţiile dintre Vatican şi Ucraina au fost uneori marcate de momente tensionate. În martie, Jorge Bergoglio a provocat o criză diplomatică între Kiev şi Vatican, după ce a cerut Ucrainei "să ridice steagul alb şi să negocieze".

La sfârşitul lunii august, el a condamnat interzicerea de către Kiev a Bisericii Ortodoxe ucrainene legate de Moscova, exprimându-şi îngrijorarea pentru libertatea religioasă în ţara aflată în război.

"Continui să urmăresc cu durere luptele din Ucraina şi din Federaţia Rusă. Şi, gândindu-mă la legile adoptate recent în Ucraina, mă tem pentru libertatea celor care se roagă", a spus el.


Ziarele italiene au raportat o posibilă întâlnire între Volodimir Zelenski şi premierul Giorgia Meloni în zilele următoare, însă nicio confirmare oficială nu a fost publicată până acum.

Preşedintele ucrainean a sosit miercuri în Croaţia pentru a participa la un summit Ucraina-Europa de Sud-Est menit să arate "sprijinul regional pentru poporul ucrainean" şi să ofere ajutor militar trupelor care se confruntă cu avansul forţelor ruse pe frontul de est
 
Citește și
O rachetă rusească a lovit în Marea Neagră o navă cu cereale în apropierea României, afirmă oficiali ucraineni
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii