Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Papa Francisc își reafirmă intenția de a efectua o vizită în China

ro

09 Aug, 2024 19:45 159 Marime text

 
  • Papa Francisc şi-a reiterat intenţia de a efectua o deplasare în China şi de a vizita sanctuarul din Sheshan dedicat Sfintei Fecioare Maria Ajutorul Creştinilor, declarând că are o imagine cu aceasta în reşedinţa Santa Marta în care locuieşte la Vatican.

Papa Francisc şi-a reiterat intenţia de a efectua o deplasare în China şi de a vizita sanctuarul din Sheshan dedicat Sfintei Fecioare Maria Ajutorul Creştinilor, declarând că are o imagine cu aceasta în reşedinţa Santa Marta în care locuieşte la Vatican, relatează vineri EFE, potrivit Agerpres.

„Aştept cu nerăbdare, da”, a spus papa Francisc referindu-se la o vizită în China, într-un interviu acordat Provinciei chineze a Societăţii lui Iisus, publicat vineri de media de la Vatican.


Papa a declarat că în China ar dori să se întâlnească „cu episcopii şi cu poporul lui Dumnezeu, care este atât de credincios, care a trecut prin atâtea şi a rămas credincios”.

O eventuală vizită a papei în China ar avea loc doar în urma unei invitaţii oficiale din partea Beijingului, cu care Vaticanul nu are încă relaţii bilaterale.

Vaticanul şi China nu mai au relaţii diplomatice din 1951, însă au existat unele apropieri în ultimii ani, inclusiv semnarea unui acord, în septembrie 2018, reînnoit de două ori, pentru a conveni asupra numirii episcopilor.

Acest acord fusese considerat un prim pas spre restabilirea relaţiilor diplomatice şi, mai ales, spre unificarea Bisericii Catolice din China, divizată între episcopii simpatizanţi ai autorităţilor şi cei consideraţi o biserică clandestină, notează EFE.

În interviu, papa a abordat şi alte teme, precum organizarea multiplelor sale activităţi, subliniind necesitatea delegării sarcinilor. „Dacă vrei să faci totul, nu merge”, a spus suveranul pontif.

Totodată, papa a insistat asupra importanţei colaborării, a ascultării şi a consultării înainte de luarea deciziilor. „Nu am secrete, fac ceea ce trebuie să fac cu ajutorul tuturor”, a spus el.

„Criticile ajută întotdeauna: chiar dacă nu sunt constructive, ele ajută întotdeauna pentru că ne fac să reflectăm asupra modului de a acţiona”, a spus papa Francisc.


În ceea ce priveşte provocările pontificatului său, papa a făcut referire la posibilitatea de a pune capăt războaielor din Ucraina, Myanmar şi Ţara Sfântă. „Întotdeauna încerc să le rezolv prin dialog, iar atunci când acesta nu funcţionează, cu răbdare şi întotdeauna cu simţul umorului”, a declarat papa.



Citește și:
Papa Francisc consideră Jocurile Olimpice o oportunitate de armonie fraternă

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii