Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 08 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul de copii bolnavi de cancer din Kiev a fost lovit de o rachetă. Ucraina acuză Rusia de atac

ro

08 Jul, 2024 17:24 138 Marime text
Sursa foto: Captură video X



 
  • Rusia a atacat luni puternic capitala Ucrainei, Kievul, fiind lovit inclusiv un spital de copii. Momentul în care racheta lovește unitatea spitalicească a fost surprins de camerele din zonă și arată racheta cum se îndretptă spre clădire, iar apoi o explozie apare în fundal.

În timpul atacului cu rachetă, un medic din spital făcea o intervenție chirurgicală, când a fost aruncat înapoi de valul exploziei, potrivit știripesurse.ro

Cei mici făceau dializă în spital. Potrivit autorităților de la Kiev, au fost avariate sălile de reanimare, sălile unde au loc operațiile și secția de oncologie.

Cei mici și-au continuat apoi dializa afară din spital, pe trotuar.
 
Ce spune Zelenski și Rusia

"Unul dintre cele mai importante din Europa spitale pentru copii", spitalul Ohmatdet, a fost avariat în capitală, a denunţat Zelenski pe platforma X. "Rusia nu poate susţine că nu ştia unde cad acest rachete şi trebuie trasă pe deplin la răspundere", a adăugat liderul ucrainean, conform Agerpres. Potrivit serviciilor de securitate ucrainene, doi îngrijitori medicali au fost ucişi în acest spital şi şapte copii au fost răniţi.
 
Armata rusă a negat responsabilitatea sa, afirmând că spitalul a fost lovit de resturi ale unor rachete antiaeriene ucrainene.

Context
Cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi alte peste 50 au fost rănite în urma atacurilor în valuri ale Rusiei cu rachete, luni, în prima parte a zilei, asupra Ucrainei, a anunţat ministrul de interne ucrainean Ihor Klimenko. Kievul a fost printre oraşele cel mai grav afectate, alături de Krivoi Rog, în sudul Ucrainei.
Forţele ruse au tras "peste 40 de rachete" de diferite tipuri asupra mai multor oraşe din Ucraina, între care capitala Kiev, unde cel puţin şapte persoane au fost ucise, transmite administraţia militară din Kiev, care a avertizat pe contul său de Telegram cu privire la un atac "masiv" asupra "întregii Ucraine", potrivit AFP şi EFE.

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a acuzat Rusia că ''ia fără milă drept ţintă civilii ucraineni'', după loviturile masive care au făcut luni zeci de morţi şi răniţi în Ucraina, inclusiv într-un spital pentru copii, informează AFP.

„Ucraina are nevoie de o apărare aeriană chiar acum. Toţi cei responsabili de crimele de război ruse vor trebui să dea socoteală", a declarat Borrell pe reţeaua socială X.
„Teroriştii ruşi au atacat din nou masiv Ucraina cu rachete. (Au atacat) diferite oraşe: Kiev, Dnipro, Krivoi Rog, Sloviansk, Kramatorsk", a reacţionat imediat pe Telegram preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit căruia "imobile de locuit, infrastructuri şi un spital pentru copii au fost avariate".
 
 

Citește și
 Mesaj RO-Alert în județul Tulcea din cauza războiului din Ucraina. Oficial de la MApN
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii