Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 09 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic aerian închis din cauza a patru drone apărute în Suedia

ro

09 Sep, 2024 15:24 155 Marime text
Sursa foto: Facebook/Stockholm Arlanda Airport


Traficul pe aeroportul internaţional Stockholm-Arlanda din Suedia a fost întrerupt timp de aproape două ore în noaptea de duminică, 8 septembrie 2024, spre luni, 9 septembrie 2024, din cauza a patru drone aflate în spaţiul său aerian, a anunţat luni poliţia, care suspectează un act de sabotaj, relatează AFP, potrivit news.ro ci citat de știripesurse.ro.

Între orele locale 01:00 şi 02:00 dimineaţa, poliţia a semnalat existenţa acestor drone controlorilor de trafic aerian ai aeroportului, potrivit autorităţii aviaţiei civile (Luftfartsverket).

„Am decis atunci că nu putem garanta siguranţa aviaţiei şi am decis să restricţionăm spaţiul aerian”, a declarat Daniel Ackermann, ofiţer de presă al Luftfartsverket.


Trei dintre acestea au avut întârzieri, iar două au aterizat pe alte două aeroporturi, unul, operat de Norwegian, la Helsinki, în Finlanda, şi celălalt, operat de SAS, la Landvetter (Göteborg).
 

„Bănuim că a fost vorba de un act deliberat, dar nu pot spune care a fost scopul. Din cauza caracterului secret al anchetei, nu putem preciza ce tip de dronă a fost”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, Daniel Wikdahl.


Suedia este cea mai nouă ţară membră a NATO, intrând în organizaţia miliară în martie anul acesta, după ce a renunţat la 200 de ani de neutralitate, în urma invaziei ruse din Ucraina.

Citește și:
Președintele Iohannis„Diplomația continuă să aibă un rol determinant în asigurarea păcii și a unui cadru propice pentru progresul României“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii