Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 19 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un iaht de lux s-a scufundat în timpul unei furtuni. Omul de afaceri britanic Mike Lynch este dat dispărut

ro

19 Aug, 2024 19:11 201 Marime text
Sursa foto: Captură video/ X






 
  • Omul de afaceri britanic Mike Lynch este dat dispărut după ce un iaht de lux s-a scufundat în largul capitalei siciliene Palermo, luni, după ce a fost prins de o furtună violentă, transmite Reuters. Un bărbat a murit şi alte cinci persoane sunt date dispărute, conform pazei de coastă italiene.

Iahtul de 58 de metri lungime a fost identificat drept ambarcaţiunea The Bayesian, înregistrată în Marea Britanie. Acesta s-a scufundat cu 22 de persoane la bord cu puţin timp înainte de răsăritul Soarelui, a anunţat paza de coastă într-un comunicat, informează știripesurse.ro
 
Persoanele dispărute sunt de naţionalitate britanică, americană şi canadiană. Printre cele 15 persoane salvate se numără şi un copil de 1 an. "Vântul a fost foarte puternic. Ne aşteptam la vreme rea, dar nu de asemenea intensitate", a declarat un reprezentant al pazei de coastă din Palermo.
Opt dintre persoanele salvate au fost transferate la spitale locale. Toţi se află în stare stabilă.
 
Karsten Borner, căpitanul unui vas aflat în apropiere a declarat pentru Reuters că atunci când a lovit furtuna a fost nevoit să pornească motorul pentru a menţine controlul vasului şi pentru a evita coliziunea cu iahtul The Bayesian.
 
"Am reuşit să menţinem vasul pe poziţie şi după ce furtuna s-a încheiat, am observat că vasul din spatele nostru nu mai era", a declarat el pentru presă.
Căpitanul Karsten Borner a precizat că echipajul său a găsit câţiva supravieţuitori pe o plută de salvare - dintre care trei grav răniţi şi "un bebeluş şi pe soţia proprietarului (iahtului n.r.)" şi i-a luat la bord înainte de a sosi paza de coastă.
Paza de coastă a anunţat că echipe de scafandri inspectează epava iahtului aflată la o adâncime de 49 de metri.
 
 
Citește și
O pădure a fost incendiată în Grecia, din cauza unor focuri de artificii
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii