Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorizațiile ilegale de construire pe taluzul din Mangalia vor fi anulate. Semiran Abdurefi, USR Mangalia - Demersul este o victorie împotriva abuzurilor imobiliare!

ro

31 Jul, 2024 14:46 183 Marime text
Taluz Mangalia, constructii
  • Prefectul județului Constanța a solicitat anularea în contencios administrativ a autorizațiilor emise ilegal pentru construirea a două hoteluri pe taluzul-faleză din Mangalia.
  • Decizia a venit ca urmare a sesizărilor făcute de președintele USR Mangalia, consilierul județean Semiran Abdurefi către Inspectoratul de Stat în Construcții, instituție ce a constatat ilegalitățile comise și a solicitat Prefecturii să acționeze în consecință.

În 2021, în urma unei hotărâri de Consiliu Local, două suprafețe de teren (347 mp și 428 mp) de pe faleza taluzului din Mangalia au fost trecute în domeniul privat, fiind ulterior înstrăinate unei familii apropiată fostului primar PSD din localitate.

Hotărârea a fost votată atât de consilierii PSD, cât și cei de la PNL deși Legea 280/2003, privind Gospodărirea integrată a zonei costiere, specifică foarte clar că este interzisă schimbarea destinației spațiului verde aferent falezelor.

Cu toate acestea, la scurt timp, pe taluz a fost începută construirea a doi mastodonți din beton, cu autorizații emise de actualul primar, Cristian Radu.
Taluz Mangalia, constructii

De-a lungul timpului, pentru a semnala ilegalitatea acestor construcții, USR a acționat și a trimis adrese către toate instituțiile abilitate, cum ar fi Apele Române, Garda de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului, Inspectoratul Județean în Construcții și Inspectoratul Național în Construcții. Toate au confirmat abuzul comis pe taluz!
 

„După atâția ani, consider că acest demers este o mare victorie împotriva abuzurilor administrative și imobiliare de acest gen pe întreg litoralul românesc. M-am luptat pentru a arăta opiniei publice modul în care PSD acționează în acest județ de zeci de ani. Nu mai merge așa și sper că ceea ce s-a întâmplat acum la Mangalia va crea un precedent pentru orice zonă protejată din care au vrut să muște rechinii imobiliari cu pile și relații la partide. Le mulțumesc tuturor jurnaliștilor care, de-a lungul timpului, au mediatizat acest subiect, dar și cetățenilor din Mangalia care și-au manifestat indignarea în spațiul public și, la rândul lor, au dat semnale de alarmă. Continuăm lupta, rămânem vigilenți!“, a transmis Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia.

Taluz Mangalia, constructii


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
 
 
Citește și:

Finii lui Zanfir Iorguș, soții Liliana Daniela și Remus Octavian Becheru, care dețin hotelul Corsa din Mangalia, dați în judecată de Prefectul Județului Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii