Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Parcare supraetajată în Tomis Nord, lângă grădinița Amicii! Câte locuri va avea

ro

08 Aug, 2024 11:10 1768 Marime text
Sursa foto: APM Constanța


Proiectele de edificare a parcărilor supraetajate în Constanța merg în linie dreaptă. Un alt proiect a fost depus la APM Constanța pentru obținerea avizelor, fiind vorba de o parcare ce ar urma să fie edificată în zona Tomis Nord din municipiu.
 
Este vorba de proiectul “Edificare parcare publică supraetajată, strada Căpitan Dobrilă Eugeniu, Zona Gradinița Amicii”. Imobilul identificat cu nr. Cadastral 256050 este proprietatea Municipiului Constanța – Domeniul public, conform înscrisurilor din Extrasul de carte funciară pentru informare nr. 256050. Suprafața totală a terenului este de 4.859 mp.
 
Obiectivul general este acela de a oferi o alternativa la parcarea pe strada, permitand reutilizarea spatiului public ocupat in prezent de parcari pe strada, care va fi dedicat transportului public si infrastructurilor de mobilitate activa. Parcarea va fi amenajata si cu locuri unde se pot incarca vehiculele propulsate cu motor electric. Pentru a veni in sprijinul mediului in ccea ce priveste reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, este deosebit de important ca parcarea supraetajata sa capete rol de hub de incarcare a vehiculelor electrice. Obiectivul de investitie va fi echipat cu iluminat public interior si exterior, supraveghere video, bariere la acces si iesire, control automat acces, rigole pentru scurgerea apei pluviale exterioare, spatii verzi, sistem de alarmare luminous si acustic si panouri fotovoltaice.
 
Amplasamentul este situate in teritoriul administrative al domeniului public al Municipiului Constanta, intr-o zona adiacenta strazii Capitan Dobrila Eugeniu. Terenul este compus din parcela cu numarul cadastral 256050 si este delimitat de strada Progresului, spatii verzi, Gradinita Amicii si cladiri de locuinte colective. Suprafata totala a terenului este de 4859 mp.
 
Vecinătăţile amplasamentului sunt:
 
-       La Nord Est  – Imobil locuinte colective P+4E – 15M , Grad de rezistenta la foc II, distanta dintre cladiri – 32.07m;
-       La Sud Est  – Imobil locuinte colective P+4E – 15M , Grad de rezistenta la foc II, distanta dintre cladiri – minim 8.65m;
-       La Sud Vest – Alee carosabila;
-       La Nord Vest – Imobil locuinte colective P+4E – 15M , Grad de rezistenta la foc II, distanta dintre cladiri – minim 11.18 m
 
O clădire de locuinte (Bloc LA si LB) înconjoara jumătatea de nord a zonei la o distanță cuprinsa intre aproximativ 10 și 50 de metri (in general un impact vizual moderat, atenuat de copacii inalti dintre cladiri). La aproximativ 10 metri de marginea de SE a terenului se afla o cladire de locuinte coletive (Blocul J4).
 
Accesul la amplasament se realizeaza in partea de vest dinspre strada Dobrila Eugeniu. Conform studiului de oportunitate aferent pre-acordului de finantare dintre UAT Constanta si BERD parcarea a fost recent reabilitata de Primaria Constanta (asfalt nou, marcaj, borduri). Pe teren in momentul de fata sunt amenajate aproximativ 80 de locuri parcare.
 
SITUATIA PROPUSA
 
Functiune propusa – parcare
Regim de inaltime P+4E+Terasa circulabila
H atic – 15.15 m
Steren acte = 4859.00 mp
Steren măsuratori = 4859.00 mp
Sconstruită = 1285.5 mp
Sdesfasurată = 6292.5 mp
Suprafata construita aferenta CUT = 6292.5 mp
Suprafata construita aferenta POT = 1285.5 mp
POT propus = 25.9%
CUT propus = 1.29
 
Investiția are o valoare de 1,9 milioane de euro, iar perioada de implementare este de 24 de luni.
 
Citește și

 
Unde va fi și cum va arăta viitoarea parcare supraetajată din zona Dacia-Tomis III, Constanța (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii