Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 14 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Denisov și Bucovală, autorizație de construire pentru continuarea proiectului Saraesa, blocul de 9 etaje din Mamaia

ro

10 Jan, 2023 00:00 2988 Marime text
  • Primăria Constanța a eliberat Autorizația de Construire nr. 35 din data de 9 ianuarie 2023
 
Primăria Constanța a eliberat Autorizația de Construire nr. 35 din data de 9 ianuarie 2023, pentru DCB Mamaia Development SRL, prin Denisov Liviu.
 
Este vorba de investiția din zona Hotel Aurora din stațiunea Mamaia, teren minigolf, privind modificarea în timpul execuției a proiectului autorizat cu AC 910/2021 – continuare lucrări autorizate cu AC 1478/2009 – construire imobil D+P+8E-9Eretras – apartamente de vacanță. Documentul este valabil 24 luni.
 
Reamintim că Primăria Constanța a emis la data de 8 noiembrie 2021, o autorizație de construire pentru firma DCB Mamaia Development SRL, proaspăt înființată la acel moment de Stelian Bucovală și Liviu Denisov.
 
Prin AC 910, municipalitatea a emis la data de 8 noiembrie 2021, documentația necesară firmei DCB Mamaia Development SRL prin Denisov Liviu, pentru o investiție în Mamaia, municipiul Constanța. Este vorba de „Continuare lucrări autorizate cu AC nr.1478 din 10.07.2009 - construire Imobil D+P+8E+9E retras-apartamente de vacanță. Documentul este valabil 12 luni.
 
Este vorba de șantierul din imediata vecinătate a Teatrului de Vară Mamaia, care a fost început în 2009 de către Marian Crușoveanu și Liviu-Tit Brăiloiu, în asociere cu Vectra Imobiliare. Era cunoscut, la momentul respectiv, ca proiectul Saraesa, după numele fostei vile de acolo. În prezent, este un schelete de imobil început, lucrările fiind oprite de ani buni.
 
Liviu-Tit Brăiloiu nu mai este proprietar pe teren, doar Marian Crușoveanu fiind încă în acte ca în 2009. „Sunt încă asociat. Este continuare de lucrări. Lucrările s-au oprit din cauza procesului, cel al insolvenței. Eu mi-am păstrat partea. Este și domnul Bucovală. Fiecare vine și investește conform cotelor de participație. Nu-i convine nimănui, nici locuitorilor, nici turiștilor să vadă un schelete acolo de 10 ani de zile”, a spus Crușoveanu la momentul autorizării în anul 2021.
 

Vectra vs. Crușoveanu și Brăiloiu

 
Amintim de dosarelor nr. 8937/118/2011 şi 8938/118/2011, aflate pe rolul Tribunalului Constanţa, unde Tit-Liviu Brăiloiu şi Marian Cruşoveanu au avut calitatea în pârâţi în procesul cu SC Vectra Imobiliare SRL, obiectul ambelor dosare fiind „obligaţia de a face". Potrivit celor declarate de Corina Curutz, administratorul judiciar al firmei, cotidianului ZIUA de Constanța, în 2011,  cei doi au fost chemaţi în faţa instanţei pentru ca aceasta să îi oblige să se prezinte la sediul administratorului judiciar în vederea semnării unor acte. „Trebuie să se prezinte la noi pentru a semna acte pentru a se putea intabula un teren din Mamaia, acolo unde se află Vila Saraesa. Este chemat în legătură cu contractul de asociere în participaţiune încheiat de SC Vectra Imobiliare SRL înainte de data deschiderii procedurii de insolvenţă", ne-a spus Curutz.
 

Proiectul Saraesa trebuia să se ridice pe terenul spaţiu verde de lângă hotel Aurora din Mamaia, însă lucrările de construcţie au fost abandonate. În 2008, despre Complexul Saraesa se spunea că este primul proiect imobiliar ce propune un nou concept de apartamente. Saraesa urma să aducă apartamente în staţiunea Mamaia, cu vedere la mare, complet finisate, complet mobilate şi dotate cu aparatură electrică şi electronică. Complexul de apartamente Saraesa Mamaia urma să fie creat pentru a fi locuit tot timpul anului.

 

DCB Mamaia Development SRL, înființată în vara 2021

 
În Monitorul Oficial al României a fost publicat un extras al rezoluției nr. 21853 din data de 18 august 2021, prin care s-a constituit, înmatriculat și înregistrat societatea DCB Mamaia Development SRL. Conform confider, în anul 2021, firma a raportat 0 lei cifră de afaceri, 0 angajați, dar un profit de 51.727 lei.
 
Sediul social al firmei va fi în Satul de Vacanță, la casa „Acasă”, din municipiul Constanța. Domeniul principal de activitate este dezvoltare imobiliară, conform codului CAEN, iar capitalul social este de 200 de lei. Fondatori și administratori sunt Stelian Bucovală și Liviu Denisov.
 
Societatea DCB Mamaia Development SRL este fondată în septembrie 2021, are sediul social în Mamaia, Sat Vacanță, casa Acasă, activitate declarată Dezvoltare și promovare imobiliară, și asociați sunt Bucovală Stelain și Denisov Liviu. Socieatea are punct de lucru declarat, printr-un contract de asociere în participațiune, în Stațiunea Mamaia nr. 316, Teren Minigolf Aurora.
 

Denisov Liviu rulează cifra de afaceri de aproximativ 3.500.000 milioane euro, și are calitatea de asociat sau/și administrator în societățile Elden Structuri de Oțel SRL(50%), Sistem Paving SRL (33%, adm), Turnuri SRL, Eli&Den trading SRL și în societatea radiată Blue Lake Residence SRL. Asociații lui Liviu Denisov sunt Denisov Eduard, Denisov Ana-Maria, Ioana Ilie, Ermis Erdal.
 

Bueno Comp SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Bucovală Stelian este asociat cu cote egale cu Bucovală Enache, și împreună adminstrează societatea Bueno Comp SRL, cu activitate declarată Restaurante. Firma deține două proprietăți, restaurantul Beta, Ștefan cel Mare 6A și Restaurant cu terasă în stațiunea Mamaia, zona Jupiter-Junona, și doua puncte de lucru în Satul de Vacanță, Complex Comercial Migas Real, căsuța nr. 3 și un sector de plaja, Mamaia III, subsector 10, stațiunea Mamaia.

Societatea Bueno Comp provine din fuziunea prin absorbție a societății Excalibur Media SRL (2009), și are declarat pe anul fiscal cifra de afaceri de aproximativ 2.300.000 euro, cu profit un milion de euro și 75 de angajați. Asociatii Enache și Stelian Bucovală au extins activitate cu Lucrări de construcții a drumurilor și autostrazilor în toamna acestui an (28.10.2022).
 
Bucovală Stelian este asociat unic și administrator al societății Zag SRL, cu sediul social în stațiunea Mamaia, Sat Vacanță, casa Acasă – unde funcționează Restaurant Bueno. La sediu s-a declarat și sediul social al noii societăți intrate în portofoliul familei Bucovală, respectiv General Grup SRL. Societatea are activitate declarată Restaurante și a declarat pe anul 2021 modesta cifră de afaceri de 416.826 lei, profit 79.096 lei și are 4 angajați.
 

Vectra Imobiliare

 
Amintim că în 2013, magistraţii din cadrul Tribunalului Constanţa au decis suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare a SC Vectra Imobiliare SRL, a SC Vectra Construct SRL şi a SC City Invest SRL. Hotărârea mai sus precizată a venit ca urmare a cererilor formulate de mai multe părţi vătămate din dosarul penal cunoscut generic „Păgubiţii Vectra”. Amintim că, la data de 17 decembrie 2012, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Adrian Roșu, Gabriel Moise şi Cosmin Moldoveanu, reprezentanţi ai celor trei firme mai sus precizate.
 
Potrivit organelor de anchetă, „în perioada 13 februarie 2007 - 28 martie 2009, inculpaţii Roșu Adrian, Moise Gabriel şi Moldoveanu Cosmin, în calitate de persoane fizice ori de reprezentanţi ai SC Vectra Imobiliare SRL, SC Vectra Construct SRL şi SC City Invest SRL, au indus în eroare 189 de persoane (părţi vătămate în cauză), angajându-se ca, în calitate de dezvoltatori imobiliari, să construiască apartamente într-un număr de 16 vile situate în municipiul Constanţa”.
 
„Părţile vătămate au achitat preţul integral al apartamentelor în avans (spre exemplu, sume între 20.000 şi 46.000 de euro pentru un apartament) şi au fost menţinute în eroare şi după încheierea contractelor de execuţie-construire întrucât imobilele nu au fost edificate deloc sau au fost construite doar parţial. La momentul încheierii contractelor, părţile vătămate nu au cunoscut împrejurarea că o parte din terenurile pe care urmau să se construiască imobilele erau ipotecate în favoarea unor unităţi bancare pentru garantarea unor credite obţinute sau că nu aparţineau firmelor din Grupul Vectra ori dezvoltatorilor persoane fizice, ci unor terţi. De asemenea, banii încasaţi ca urmare a încheierii acestor contracte nu au fost folosiţi pentru edificarea imobilelor, ci în scop personal sau folosiţi la alte proiecte imobiliare. În plus, inculpaţii s-au implicat şi în intrarea în insolvenţă a firmelor din grupul Vectra şi au continuat să facă promisiuni nefondate părţilor vătămate, astfel că acestea au renunţat să uzeze de mijloacele prevăzute în legea civilă pentru recuperarea pagubelor create.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

General Grup, firma familiei Darie, a fost preluată de familia Bucovală. Motivul care a dus la cesionarea părților sociale

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii