Dezvoltatorul Stop SRL respectă legislația și a început procesul de demolare, după anularea autorizației de construcție de către Primăria Constanța
Dezvoltatorul Stop SRL respectă legislația și a început procesul de demolare, după anularea autorizației- Dezvoltatorul Stop SRL a primit Cerificat de Urbanism din partea Primăriei Municipiului Constanța pentru extinderea cu încă un etaj a imobilelor sale situate pe strada Dezrobirii nr. 90 și 92 pentru care a făcut demersurile necesare și a obținut toate avizele solicitate în cardul cerificatului, ba chiar a și depus documentația pentru obținerea Autorizației de Construire pentru supraetajare.
- Odată cu schimbarea administrației, Primăria Municipiului Constanța a decis să nu elibereze Autorizația de Construire, chiar dacă aceasta a fost depusă spre autorizare și acceptată ca documentație completă. Cu toate acestea, Primăria a trimia în instanță SC STOP SRL pentru demolarea etajului 5.
- Compania respectă decizia administrativă și a început imediat procesul de demolare. Stop SRL înțelege importanța menținerii unui mediu urban în conformitate cu normele și reglementările în vigoare și se conformează tuturor cerințelor și deciziilor legale pentru a asigura dezvoltarea sustenabilă și responsabilă a proiectelor sale.
- Stop SRL își reafirmă angajamentul de a respecta legislația și normele în vigoare și oferă asigurări că lucrările de demolare începute acum circa două săptămâni vor fi finalizate până la termenul prevăzut, respectiv 20 aprilie 2024, pentru imobilul din Dezrobirii nr. 90 și 01.06.2024, pentru clădirea din Dezrobirii nr. 92.
„Se desființează cel de-al cincilea etaj al imobilelor situate pe strada Dezrobirii nr.90-92. După aproape 4 ani de tergiversări, cele două imobile se vor încadra în parametri tehnici prevăzuți în autorizația de construire și în proiectul tehnic.
În septembrie 2020, în urma unui control efectuat de polițiști locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală la imobilul situat în Constanța, pe strada Dezrobirii nr.90, s-a constatat executarea unor lucrări care nu respectau autorizația de construire emisă de municipalitate. În fapt, se construia și cel de-al cincilea etaj, în condițiile în care imobilul fusese autorizat S+P+4E.
În consecință, investitorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7000 lei și s-au dispus și următoarele măsuri complementare: 1) oprirea executării lucrărilor de construcții de la aplicarea sancțiunii; 2) obținerea unei noi autorizații de construire pentru lucrările de supraetajare nelegal executate în termen de 90 de zile de la data comunicării procesului verbal de constatare și sancționare a contravenției, 3) în caz contrar desființarea lucrărilor nelegal executate și încadrarea construcției în parametrii tehnici conform documentației vizate spre neschimbare de la Autorizația de construire.
Întrucât investitorul nu s-a conformat măsurilor dispuse, municipalitatea l-a acționat în instanță. Prin hotărârea definitivă a instanței judecătorești, dezvoltatorul imobiliar a fost obligat ca până pe 20 aprilie 2024 să desființeze lucrările.
Situația s-a repetat și la imobilul de la numărul 92. Autorizația de construire a fost emisă pentru o clădire S+P+4E, iar investitorul începuse construcția celui de-al cincilea nivel. Și de această dată, antrepreprenorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7000 lei și s-au dispus aceleași măsuri complementare: oprirea executării lucrărilor de construcții de la aplicarea sancțiunii; obținerea unei noi autorizații de construire pentru lucrările de supraetajare nelegal executate în termen de 90 de zile de la data comunicării procesului verbal de constatare și sancționare a contravenției, în caz contrar, desființarea lucrărilor nelegal executate și încadrarea construcției în parametrii tehnici conform documentației vizate spre neschimbare de la autorizația de construire.
Investitorul nu s-a conformat nici de această dată măsurilor impuse, astfel încât Primăria Constanța s-a adresat instanței de judecată. Dezvoltatorul imobiliar a fost obligat, prin hotărâre definitivă, să desființeze lucrările nelegale până pe 01.06.2024.
Primăria Constanța atrage atenția asupra faptului că astfel de acțiuni vor avea loc oriunde sunt construcții realizate fără autorizație de construire, atât pe domeniul public cât și pe domeniul privat al municipiului Constanța”.
Despre Stop SRL
Potrivit termene.ro, Stop SRL a fost înființată în anul 1993, are sediul social în Constanța, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr. 202A și se ocupă de hoteluri și alte facilități de cazare similare.
Firma are mai multe puncte de lucru, inclusiv în stațiunea Mamaia, dar și pe strada Dezrobirii, nr. 92, acolo unde se ridică Primo Residence.
Asociatul majoritar este Costică Zelca, restul părților sociale revenindu-i Silviei Zelca, iar Adrian Zelca fiind administratorul firmei.
Numele lui Costică Zelca se regăsește și în Romfish Marina SRL, iar cel al lui Adrian Zelca figurează și în Alezzi Beach Resort SRL, Aqua Cullinan SRL și Alezzi Marina SRL.
În 2022, Stop SRL a declarat 125 de angajați, profit peste 3,94 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 27,76 de milioane de lei.
În ce privește procesul, oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, ea va fi definitivă.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Primarul Constanței, autorizat de judecători să desființeze lucrările reclamate de la Primo Residence! Stop SRL face apel (FOTO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp