Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 15 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Document Cum va arăta viitorul campus școlar, construit la Ovidiu, județul Constanța, de Institutul Maarif?

ro

27 Mar, 2024 15:20 1362 Marime text
Sursă foto Pixabay.comVara trecută, în 2023, Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța memoriul de prezentare cu privire la proiectul „Modificare PUZ aprobat, pentru construire ansamblu de învățământ preșcolar, școlar și liceal, sală de festivități, clădiri administrative, clădiri pentru cazare studenți și personal, spații conexe, amenajare terenuri sportive, spații exterioare, circulații, racorduri utilități și împrejmuire”. Este al doilea campus școlar anunțat a fi edificat la Ovidiu.
 
Recent, în martie 2024, pe pagina APM Constanța, a fost publicat memoriul de prezentare aferent proiectului.  Investiția se va realiza în orașul Ovidiu, județul Constanța, număr cadastral 112132. Documentația de urbanism se elaborează pentru terenul amplasat în sudul Orașului Ovidiu, în suprafață de 30.118,20 mp. Se intenționează întocmirea unui PUZ în vederea schimbării destinației terenului pentru o bună valorificare a potențialului natural și economic, aceasta presupunând instituirea de noi reglementări urbanistice. PUZ va cuprinde reglementări specifice detaliate pentru zona studiată, conform prevederilor legii, structurate în piese scrise şi desenate.
 
Terenul are o forma poligonală, cu următoarele laturi si vecinătăți; · la Nord – proprietate privată împrejmuită, NC 112056 – teren de fotbal;
· la Est – drum de exploatare De 470;
· la Sud – proprietate privată liberă de construcții, NC 112638;
· la Vest – proprietate privată NC 112416 cu rol de drum, parțial amenajat, prin care se permite accesul; proprietatea aparține FCV FARUL CONSTANȚA SA, conf. acord din 14.12.2021.
 
Folosința actuală a terenului NC112132 este “arabil”, destinația terenului, conform PUG UTR.7 -LM3u și PUZ aprobat prin H.C.L nr 153 / 25.09.2023 “ Modificare PUZ aprobat pentru construire amsamblu de învățământ preșcolar, școlar și liceal, sală de festivități, clădiri administrative, clădiri pentru cazare studenți și personal, spații conexe, amenajare terenuri sportive, spații exterioare, circulații, racorduri și împrejmuire”. Accesul auto se va face prin drum privat, NC 112416, parțial amenajat, proprietatea aparține FCV FARUL CONSTANȚA SA, se permite utilizarea acestuia conf. acord din 14.12.2021.
 
Beneficiarul dorește construirea unui complex de învățământ, conf. PUZ aprobat prin H.C.L nr 153 / 25.09.2023 “ Modificare PUZ aprobat pentru construire amsamblu de învățământ preșcolar, școlar și liceal, sală de festivități, clădiri administrative, clădiri pentru cazare studenți și personal, spații conexe, amenajare terenuri sportive, spații exterioare, circulații, racorduri și împrejmuire”, în mai multe faze,în prima se propun următoarele clădiri, amenajări :
- Clădire de învățământ privat școlar și liceal cu cantină și teren de sport amenajat la nivelul terasei circulabile, regim de înălțime P +2E+ Eth
- Clădire de învățământ preșcolar, regim de înălțime P
- Spații tehnice subterane

- Cabină poartă
- Teren de sport amenajat la nivelul terenului
- Circulații carosabile și parcări auto
- Circulații pietonale
- Spații verzi, de recreație și de joacă
- Împrejmuire teren
- Racord la utilități
- Organizare de șantier
 

Invesția se va face etapizat, se dorește construirea unui complex de învățământ, conf. PUZ aprobat. Astfel se propune construirea Clădirilor de învățământ, C/C1 – clădire de învățământ preșcolar, regim de înălțime P, clădire de învățământ școlar și liceal, regim de înălțime P+2E+Eth, teren de sport, cabină poartă, împrejmuirea terenului, spații tehnice îngropate, racord la utilități. Proiectul va fi realizat și recepționat în funcție de fazele de execuție a investiției. Capacitate totală școală = 672 locuri.
 
 
Clădirea P+2E+Eth este organizată după cum urmează:
- Parter – Foyer cu recepție și sală de așteptare părinți, cabinet medical cu izolator filtru (dispus în zona de intrare), Hol / spații de recreere, săli de mese cu zonă de preparare, grupuri sanitare separate pe sex, camera curățenie, cameră tehnică și birou de consiliere, case de scară și scară deschisă, zonă de vestiare pentru terenul de sport separate pe sexe, cabinet stomatologic. 10 săli de clasă pentru ciclu primar, capacitatea unei săli fiind de 24 de elevi, acces controlat, separat față de zona de intrare.
- Etaj 1 - Hol / spații de recreere, bibliotecă, laboratoare dotate cu depozitări, case de scară, scară dechisă, spații administrative, grupuri sanitare separate pe sexe, grup sanitar dimensionat pentru persoane cu handicap, cameră curățenie 9 săli de clasă pentru ciclu secundar- gimnazial, capacitatea unei săli fiind de 24 de elevi
- Etaj 2 - Hol / spații de recreere, bibliotecă, laboratoare dotate cu depozitări, case de scară, scară dechisă, spații administrative și pentru profesori, grupuri sanitare separate pe sexe pentru personal, chicinetă pentru personal, arhiva, grupuri sanitare separate pe sexe, grup sanitar dimensionat pentru persoane cu handicap, cameră curățenie 9 săli de clasă pentru liceu, capacitatea unei săli fiind de 24 de elevi
- Etaj tehnic – Case de scară, spații de depozitare, zone de schimbat, teren de sport, zona accesibilă elevilor este delimitată fată de terasa necirculabilă / zonele unde sunt amplasate echipamentele tehnice, conf proiect instalații.
 
 

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA

 
Firma este fondată în anul 2017, iar pentru anul 2022 a raportat 85 de salariați, o cifră de afaceri de 12,6 milioane lei și un profit de 168.618 lei. Sediul social este în București, pe strada Matei Basarab nr. 20, Sector 3. Anterior, firma a avut sediul social pe strada Ion Câmpineanu, Sector 1, până în aprilie 2021, când s-au mutat la adresa actuală.
 
Ca denumire, până în martie 2018, firma a purtat numele de Maarif Filiala București SA. Societatea are un punct de lucru în orașul Voluntari, județul Ilfov, cât și un punct de lucru la Ovidiu, județul Constanța.
 
Acționari sunt Societatea pe Acțiuni Instituțiile Internaționale de Educație Maarif, cu 99,86%, companie din Turcia, cât și Fundația Maarif – 0,14%, cu sediul în București. Administrator este Ateș Aslparslan.
 
Fundația Maarif România, funcționează ca sucursală a  Fundației Maarif Turcia ( Türkiye Maarif Vakfı). Türkiye Maarif Vakfı a fost înființată la inițiativa Ministerului Educației Naționale al Turciei de către Parlamentul Republicii Turcia prin legea  6721 din 17 iunie 2016. Scopul Fundației este de a asigura în România servicii extinse de învățământ în toate etapele procesului educațional, începând cu  învățământul preșcolar până la  învățământul universitar, de a înființa instituții de învățământ și campusuri școlare. Fundația va demara programe de pregătire profesională a cadrelor didactice din aceste instituții de învățământ, va   desfășura activități de cercetare și dezvoltare științifică, va edita materiale didactice pentru a implementa noi metode  de educație și de a desfășura diverse activități  educaționale în conformitate cu reglementările din România.

 
 


 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
 
Un al doilea campus școlar va fi construit la Ovidiu, județul Constanța. Investitor, statul turc printr-o fundație
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii