Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florentina Nănescu dorește un camping la Saturn. Soțul este șef serviciu la Primăria Constanța și inculpat într-un dosar DIICOT

ro

10 Aug, 2022 00:00 3295 Marime text
  • Florentina Nănescu, prin firma Alflor Proiect SRL, a închiriat 2 hectare de la THR Marea Neagră
  • Pe acel teren va amenaja un camping pe 5.000 mp
  • Firma Alflor Proiect SRL a depus proiectul la Mediu
  • Soțul este șef serviciu la DGAS Constanța, subordonată Primăriei Constanța
  • Totodată, numele său apare într-un dosar, aflat pe rolul Tribunalului Constanța, în calitate de inculpat
  • Dosarul a fost instrumentat de către DIICOT, fiind vizați mai mulți oameni de afaceri
 
Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul implementat de către firma Alflor Proiect SRL.
 
Mediul a decis că nu este necesară evaluarea impactului asupra mediului în cadrul procedurii pentru proiectul „Amenajare camping-corturi, rulote și bungalow-uri mobile tip container pentru cazare, amenajare terase și de agreement pentru alimentație publică, amenajare accese, circulații pietonale, carosabile și parcare, organizare de șantier și împrejmuire, branșamente pentru utilități”. Proiectul este propus a fi amplasat în municipiul Mangalia, localitatea Saturn, str. Lavrion nr. 8, sat vacanță Delta.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
   
Comentariile/Observaţiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 17.08.2022.
 

Terenul închiriat de la THR Marea Neagră

 
Din suprafața totală de 32611 mp a terenului al cărui proprietar este THR Marea Neagră SRL,  se dorește implementarea acestui proiect pe o suprafață de 20000 mp – teren ce reprezintă suprafata inchiriata conform Contract de inchiriere autentificat prin Incheiere de autentificare nr.5284/ 20.12.2021. Pentru anul 2011, Primăria Mangalia a aprobat planul de demolare a activului: Serei Saturn, Cofetăria Delta și Sat Vacanță Delta, construcții aflate pe terenul deținut de THR Marea Neagră. Pe suprafața amplasamentului închiriat din loc în loc se pot întâlni grinzi de demensiuni mari, îngropate pe care beneficiarul nu dorește  înlăturarea acestora de pe suprafața terenului închiriat.
 
Conform CU nr.238/31.03.2022, terenul are categoria de folosință de curți construcții “Cc”, și folosință actuală de “teren liber”. Valoarea investiției este de aproximativ 70 000 euro. Proiectul propune amenajarea unui camping pentru corturi, rulote si bungalow-uri mobile tip container, prevazute cu o terasa realizata din podina de lemn amplasa la nivelul solului si cate un umbrar. De asemenea, vor fi amenajate circulatii auto si pietonale, terase si zone de agrement pentru alimentatie publica.
 
Terenul închriat (20000 mp) cuprinde 3 sole: o solă în suprafață de 13360 MP – suprafață pe care nu sa va face nici un fel de intervenție (este interzisă inclusiv camparea) și doua sole cu suprafața de 6640 MP – pe care se propune TEREN AMENAJARE CAMPING=5164.8 MP.
 

Alflor Proiect SRL

 

Firma a fost înființată în anul 2017, având sediul social în Costinești, pe strada Aurel Vlaicu. Asociat unic și administrator este Ana Florentina Nănescu. În anul 2021, firma a raportat 2 salariați, la o cifră de afaceri de 1.212.717 lei, cu un profit de 754.323 lei. Totodată, firma a încheiat 3 contracte de achiziții publice in valoare totală de 158.740 lei, cu Primăria Cogealac, Administrația Fluvială a Dunării de Jos RA Galați și Comuna Băneasa.
 
Totodată, Ana Florentina Nănescu mai apare asociat unic la All Floors Concept SRL, asociat (50%) la Arhall Project SRL, asociat (33%) la Campand Sud SRL și asociat (33%) la Hai Hui cu Cortul SRL.
 
În Arhall Project SRL este asociată cu soțul – Aurel Alexandru Nănescu. Cel din urmă a mai avut trei firme, în prezent radiate – Arena Ecqvestria SRL, Ideal Concept Design SRL și Urban Concept Proiect SRL.
 
 

Soțul, inculpat într-un dosar instrumentat de DIICOT

 
În anul 2017, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a 18 persoane fizice şi juridice. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa. 
 

Conform portalului instanţelor de judecată, lista inculpaţilor este deschisă de „Voitinovici Dan Titus“, şi continuată de „Pambuca Gigi, Ablamit Erdogan, Radu George Lucian, Nicolae Cornel, Ionaşcu Ionel, Secară Constantin, Mantu Roger Mihai, Nănescu Aurel Alexandru, SC Pambu Security Team SRL, SC Damatt Business SRL, prin reprezentant Lăcrămioara Panait, SC Yal Concept SRL, prin administrator Mihaela Zamoiani, SC Yal Concept SRL, prin GD reorganizare şi lichidare IPURL pract insolv. Dumitru Gabriela, SC Rct Alberta SRL, prin lichidator Maestro SPRL, SC Scorak SRL, prin lichidator Cînciu Mihaela, SC Phoenix "95 SRL, prin mandatar Mora Carmen, SC Mycronic Design SRL, prin mandatar av. Cojocaru Dan (Barou Bucureşti)“ şi „SC Urban Concept Proiect SRL, prin pract. insolv. Dumitrescu Ionuţ“.     
 
Aurel Alexandru Nănescu apărea, potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 9 august 2017, în SC Arena Ecqvestria SRL, cu sediul în Costineşti, strada Aurel Vlaicu, judeţul Constanţa, dar şi în SC Ideal Concept Design SRL (radiată), cu sediul în municipiul Constanţa, strada Livezilor, şi în SC Urban Concept Proiect SRL (faliment), cu acelaşi sediu.
 
„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2010 - 2014, membrii grupării, folosind un număr de şase societăţi comerciale de tip fantomă, din judeţul Constanţa, au acţionat în mod coordonat prin realizarea unor activităţi specifice evaziunii fiscale, concretizate în emiterea de facturi pe care societăţile beneficiare le-au înregistrat în contabilitate, evidenţiind cheltuieli fictive, în scopul diminuării bazei impozabile şi prejudicierii bugetului consolidat al statului, prin neplata impozitului pe profit şi a taxei pe valoarea adăugată.
 
La unele societăţi comerciale beneficiare, pentru a se crea aparenţa că operaţiunile comerciale atestate în facturi sunt veridice, valoarea bunurilor fictive livrate/serviciilor fictiv prestate a fost achitată prin transfer bancar, din contul societăţilor achizitoare către conturile unora dintre cele şase societăţi cu comportament de tip fantomă, de unde banii au fost retraşi în numerar.
 
De asemenea, există suspiciunea că unul dintre membrii grupării, prin înfiinţare/preluare şi controlul exercitat asupra mai multor societăţi comerciale cu comportament fiscal inadecvat, a emis, în perioada 2011 - 2013, facturi fiscale pentru mai mult de 80 de societăţi comerciale, atestând operaţiuni nereale, facturi pe care firmele beneficiare le-au înregistrat în contabilitate, în scopul diminuării bazei impozabile şi prejudicierii bugetului consolidat al statului, prin neplata impozitului pe profit şi a taxei pe valoarea adăugată“, se mai arată într-o informare oficială a DIICOT.
 
Mai mult, procurorii susţin că, „pentru punerea în aplicare a circuitului fiscal fraudulos, membrii grupării, atât în nume propriu şi cu ajutorul unor terţe persoane, s-au implicat în relaţia cu clienţii şi cu băncile comerciale, precum şi în activitatea de racolare a unor persoane dispuse ca, în schimbul unor sume reduse de bani, să accepte să figureze ca asociaţi sau administratori în cadrul societăţilor de tip fantomă“.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
În prezent, există dosarul deschis la Tribunalul Constanța din mai 2017 pentru infracțiunea de spălare de bani, constituirea de grup infracțional organizat și evaziune fiscală pe numele inculpaților de mai sus. Următorul termen în dosar este pe 6 septembrie 2022.
 
 

Soțul, șef serviciu la DGAS Constanța

 
Aurel Alexandru Nănescu este șef serviciu la Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, subordonată Primăriei Constanța. Conform ultimei declarații de avere, completată în 2022, deține, alături de soție, un teren intravilan de 250 mp la Constanța, cumpărat în 2020. De asemenea, cei doi au și o casă de locuit împreună, la Constanța, cumpărată în același an, în suprafață de 170 mp. În anul 2020, au contractat un credit ipotecar, scadent în 2050, în valoare de 372.370 lei.
 
Aurel Alexandru Nănescu este angajat la SPAS Constanța, de unde a primit un venit de 34.290 lei. Totodată, el este angajat și în firmele controlate de soție – Alflor Proiect SRL, de unde a primit 3.941 lei și la Arhall Project SRL, de unde a primti 16.534 lei. Ana-Florentina Nănescu a primit de la Arhall Project SRL un venit de 28.344 lei. Soții Nănescu au primit 2.539 lei de la AJPIS Constanța.
 
În declarația de avere din 2021, apărea și una utoturism marca Renault, fabricat în 2011, care a „dispărut” în declarația menționată mai sus. În 2020, soții Nănescu au vândut un apartament către o persoană fizică pentru suma de 115.000 de euro. Totodată, ca venituri, Ana Florentina Nănescu a mai declarat venituri din dividende de 160.000 de lei.
 
  
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 



Citește și:

Vizaţi - cinci afacerişti din Constanţa: DIICOT Bucureşti a trimis în judecată 18 persoane fizice şi juridice (documente)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii